Kregar će biti peti na listi kukuriku koalicije

Josip Kregar

Autor: Sanjin Španović 9/1/2011 11:42

Odmah nakon što je odradio izvanrednu sjednicu Odbora za kontrolu Skupštine, Josip Kregar prekjučer se sastao sa Zoranom Milanovićem.

Kako doznajemo, tema sastanka bila je dogovor oko Kregarovog izlaska na parlamentarne izbore na listi SDP-a i njegove koaliciji u prvoj izbornoj jedini. Naš izvor s Iblerovog rekao nam je kako bi Kregar mogao biti peti na listi kukuriku koalicije.

-.-Tomislav Kristo / CROPIX   -.-Jedan njegov bliski suradnik ispričao nam je kako je nakon sastanka s Milanovićem Kregar donio odluku da izabere kukuriku koaliciju kao listu na kojoj će izlaziti, ali da isto tako ne namjerava se učlaniti u SDP.

– Kregaru je ponuđeno peto mjesto, iza Zorana Milanovića, Vesne Pusić, Davora Bernardića i Nevena Mimice. Nakon sastanka sa Milanovićem on se čuo sa Mirandom Mrsićem i Borisom Špremom i donio odluku da će ići sa SDP-om – kazao nam je njegov bliski suradnik i prijatelj.

Iz SDP-a je zajedno s informacijom o Kregarovom dolasku na listu iscurila i ona da je to visoko peto mjesto koje mu osigurava ulazak u Sabor uvjetovano neizlaskom na gradonačelničke izbore, već davanjem potpore SDP-ovom kandidatu i poziciji dogradonačelnika. No, iz Kregarovih bliskih krugova tvrde da takvog uvjeta nije bilo.

Članovi SDP-a pozdravljaju dolazak Josipa Kregara

– Ima vremena do tada, Kregaru je sada najvažnije do kraja ozdraviti (nedavno je pretrpio moždani udar op.a.) i sudjelovati aktivno u kampanji. O gradonačelničkim i lokalnim izborima nije bilo riječi – rekao nam je njegov suradnik.

Članovi SDP-a pozdravljaju dolazak Josipa Kregara na listu kukuriku koalicije. Tvrde kako s potpredsjednikom Skupštine iznimno kvalitetno surađuju. Neki od njih smatraju da je sada potrebno uz to potpisati i ugovor o programskoj suradnji njegove liste i SDP-a u Skupštini. Tako nešto već je predlagao Boris Šprem na jednoj sjednici predsjedništva SDP-a Zagreb.

– To ćemo sigurno razmotriti – rekao nam je jedan SDP-ovac.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a Zagreb u neformalnim razgovorima pokazao je zadovoljstvo Kregarovim angažmanom i jačanjem suradnje. No, ta suradnja nije novost među SDP-ovcima, pogotovo onim koji su bili protivnici Milana Bandića dok je on još bio u stranci.

Primjerice, kada se na izborima za gradonačelnika Zagreba Kregar natjecao sa Bandićem, mnogi SDP-ovci davali su njemu tihu potporu. Tako je primjerice i sjedište njegove kampanje bilo u prostorijama jedne udruge (za promicanje sigurnosti u prometu) čiji je predsjednik Boris Šprem, kasniji predsjednik Skupštine.

– Mi oduvijek surađujemo i s tom suradnjom smo iznimno zadovoljni – rekao nam je Kregarov suradnik.