Kreću li napokon radovi na Sveučilišnoj bolnici u Blatu?!

Grad je prije pet mjeseci uknjižio prostor od 530 tisuća kvadratnih metara, a gradonačelnik Bandić nije želio ništa komentirati dok ne započne realizacija projekta

FOTO: Zoran Vitas

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nedavno je otkrio da do kraja godine misli pokrenuti radove na Sveučilišnoj bolnici u Blatu. Prije nekoliko dana susreo se s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je istaknuo kako se bez Grada Zagreba ne može ući u taj projekt. Bandić nije želio ništa komentirati prije početka realizacije samog projekta, ali je ipak otkrio kako su sve bliže pronalasku rješenja za izgradnjom bolnice u četiri faze.

– Do sada su mnogi u izbornim kampanjama govorili o Sveučilišnoj bolnici. Mogu jedino reći da se bez Grada Zagreba to ne može napraviti jer je Grad prije pet mjeseci uknjižio prostor od 530 tisuća kvadratnih metara. Tu će se razvijati dječja bolnica, hospicij, terme i sve faze buduće bolnice za jedan lječilišni zdravstveni hrvatski centar izvrsnosti. To je sve što za sada mogu reći – izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba.

Gradnja Sveučilišne bolnice započela je prije više od 35 godina, radovi su trajali deset godina i stali. Je li napokon došlo vrijeme da se netko pozabavi tom sramotom na kraju grada?