Kožić sam sebi dodijelio nagradu za životno djelo

Stjepan Kožić

Autor: 6/29/2011 13:34

Stjepan Kožić (HSS), aktualni župan Zagrebačke županije, praktički je sam sebi dodijelio nagradu za životno djelo. Naime, na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine usvojeni su prijedlozi za dodjelu javnih priznanja koja se dijele povodom dana Županije.

Situacija postaje još nakaradnijom kada se u obzir uzme činjenica da je sam župan predsjednik deveteročlanog povjerenstva,koje odlučuje tko će dobiti nagradu. Kako su nam rekli u Županiji povjerenstvo je jednoglasno podržalo ideju da se nagrada dodjeli Kožiću, što znači da je on glasao sam za sebe.

Sam Kožić kaže da u dodjeli nagrade nam ničeg spornog. Ističe kako je na povjerenstvu glasao o svakom od 37 prijedloga za nagradu te se ocjenjivala kvaliteta svakog kandidata. Njega je nominiralo nekoliko općina, sportskih udruga, vatrogasci…

Dodaje da misli da je nagradu zaslužio svojim radom na mjestu župana, ali i dosadašnjim javnim radom na na mjestu pročelnika, gradonačelnika, u fondovima  te u tvrtki Industrogradnja. Nužno je napomenuti da nagrada ne donosi nikakva dodatna materijalna prava.

Pored Kožića nagrade su dodijeljene i drugim istaknutim županijskim članovima HSS-a i HDZ-a. Tako su Povelju Zagrebačke županije dodijelili: HSS-ovki Anđeli Cirkveni aktualnoj načelnici Općine Pušća, HDZ-ovcu Krešimiru Guliću načelniku Općine Bistra te njenom stranačkom kolegi Krunoslavu Markovinoviću saborskom zastupniku i  bivšem predsjedniku Gradskog vijeća Grada Sveta Nedjelja.