Korana: Diplomirala sam, a sad – Pomozi Bože!

Autor: Bojana Križić 11/24/2009 12:14

Promocija diplome studenata Sveučilišnog studijskog centra u Splitu, nastavni centar Zagreb, održala se jučer u Velikoj dvorani Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a tamo je diploma uručena i poznatoj manekenki i voditeljici Korani Gvozdić.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

– Sada mi je puno laše, ali iskreno većini studenata padne kamen sa srca kada daju zadnji ispit. Diplomski mi je bio lakši dio, obranila sam ga još 15.7. tako da sam cijelo ljeto već mirna – pojašnjava nam 25-ogodišnja Korana koja je u Sveučilišnom centru upisala smijer turizam.

Tema diplomskog bila je Neverbalna komunikacija u turizmu, no sada kad je završila ne namjerava se baviti ničime striktno vezano uz struku.

– Kako nam je pročelnik lijepo rekao, sad slijedi novo životno razdoblje, na što ja kažem samo – pomozi Bože! – našalila se Korana. No plan za blisku budućnost već ima. Raditi će u području marketinga i odnosa s javnošću, no ne želi nam otkriti detalje.

– Ništa to još nije sigurno, pa ne bih o tome dok ne bude. A nadam se, hoće – u smijehu će Korana.

Sada kada nije više studentica, upitali smo je suosjeća li sa studentima koji se bore za besplatno obrazovanje.

– Iskerno, drago mi je da se mladi bore. Daj bože da uspije. No danas više ništa nije besplatno, naplaćuju svaki udah, pa mislim da nešto kao što je besplatno obrazovanje jednostavno ne može proći – kaže nam Korana.

Prema njenom iskustvu, većina plaća studij i obrazovanje je nešto za što roditelje štede za svoju djecu. Većina njenih prijatelja također je platila studij, no pohvaljuje tajming prosvjeda.

– Da, odlično su izabrali. Izbori su, pa će im obećati sve. Krvi će im dati! – komentira manekenka prazna obećanja političara.