Koncert ispred HNK-a u subotu preusmjerava tramvaje

Tramvajske linije 6 i 11 iz Črnomerca će prema istoku voziti redovnim trasama, kao što će i autobusna linija 118 prometovati redovito

Svečani koncert kojim se obilježava peta godišnjica članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji održat će se u subotu, 30. lipnja ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta te će iz tog razloga biti obustavljen tramvajski promet preko Trga Republike Hrvatske od 20.50 do 23 sata.

Sve tramvajske linije koje prometuju u smjeru zapada bit će od 20.30 sati s Trga bana Josipa Jelačića preusmjerene na Glavni kolodvor i Vodnikovu ulicu.

Tramvajske linije 12 i 14 u smjeru Dubrave, odnosno Mihaljevca, bit će preusmjerene na Vodnikovu ulicu i Glavni kolodvor, dok će linije 13 i 17 iz Savske ceste biti preusmjerene u Jukićevu ulice te će prometovati Ulicom Republike Austrije i Ilicom preko Trga bana Josipa Jelačića do svojih uobičajenih trasa.

Tramvajske linije 6 i 11 iz Črnomerca će prema istoku voziti redovnim trasama, kao što će i autobusna linija 118 prometovati redovito.

Završetak koncerta je najavljen za 23 sata nakon čega se očekuje uspostavljanje redovitog prometa, no moguće je da se preusmjeravanje prometa i produlji.

Prometne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost.