KOD MATOŠA NA PLESNJAK, ROMANTIČNU FOTKU I LUDU SCENOGRAFIJU

Romantičan ambijent Strossmayerovog šetališta, vidikovci s pogledom na Grad s jedne strane i Katedralu s druge te brojne imele i srca na rasvjetnim stupovima i na samoj šetnici pozivaju na ljubljenje i adventski selfie

Press materijal

Danas se službeno otvara Advent Caffe de Matoš, kod Kožarićeve skulpture Matoša na klupi na Gornjem Gradu, jedinstven po scenografiji koja je ove godine još luđa!

Caffe de Matoš koncipiran je kao ulični Advent 50-ih godina prošlog stoljeća, inspiriran pariškim uličnim kafićima uređen brojnim neobičnim ukrasnim kao što su cipele za ples, šeširi, stare skije, klizaljke, koferi… potpuno drugačije od ostalih adventskih lokacija u Gradu.

Ove godine izgrađen je pravi dnevni boravak iz 50-tih sa svim detaljima iz istovremenih godina, a poseban detalj je televizor u kojem su jaslice. Taj dnevni boravak će ujedno biti i pozornica za ulične bendove i stand up komičare. Cijela šetnica vrvi od toplo žutih lampica, a jedna od klupa na šetnici okupana je cijela u kocku od lampica i već sad primjećujemo, omiljeno mjesto za fotkanje! Ljuljačka, prozor s kuglofom, bar iz 50-tih samo je dio scenografije koju možete vidjeti.

Press materijal
Press materijal

Druga tema Caffe de Matoša je ljubav. Romantičan ambijent Strossmayerovog šetališta, vidikovci s pogledom na Grad s jedne strane i Katedralu s druge te brojne imele i srca na rasvjetnim stupovima i na samoj šetnici pozivaju na ljubljenje i adventski selfie.

U scenografiju je uloženo dosta truda i ljubavi bračnog para Tajana & Alan Stanković, poznati pod imenom i brendom maštovitih kasica-prasica Le Prase.

Osim scenografije, posebnost Caffe de Matoš Adventa je svakodnevni Plesnjak – zabava naših roditelja, baka i djedova. Uz prateći band i plesni studio Back to Swing Zagreb svi posjetitelji mogu zaplesati radnim danima od 19,00 do 21,00 sati, a subotom i nedjeljom u dva termina; od 11,00 do 13,00 sati te 19,00 do 21,00 sati.  Kompletan glazbeni program se nalazi u prilogu.

Caffe de Matoš nudi i bogatu gastro ponudu. Potrudili smo se da ponuda bude što raznovrsnija pa naši ugostitelji nude domaće i inozemne eno i gastro specijalitete. Kućica Mala ima originalne cupcakove koje smo do danas mogli probati samo u New Yorku. Dolaze u četiri okusa i preporučamo probati sve! Također, na meniju su meatballs sendvič i roast beef sendvič. Istra ti materina – ime govori sve; brojni istarski specijaliteti uz kuhano vino od malvazije i terana. U Špajzi se možete zagrijati uz kuhanu domaću šljivovicu s medom, u kućicama Barba i Fantasia vas čekaju riblji burger i gulaš od hobotnice u kruhu, dok kućice OLI nude dnevna gotova jela za fine gablece i brojne specijalitete od domaćih jabuka. Submarine uvijek prepoznatljiv po savršenim burgerima ove godine donosi specijalno izdanje Xmas burgera koji se sastoji od brioche peciva, 100% junećeg mesa, umaka senf med, crvenog kupusa, hrskave pancete i suhih šljiva dinstanih u portu.

Press materijal
Press materijal

Germknedle možete naći na Apres ski kućici, a na The Fat Santa kućici svakako probajte kobasice s dodatkom racletta! Bar A’e nudi brojne domaće čajeve i vruće koktele napravljene od najboljih sastojaka, a kućica Juice&Juice po posebnoj recepturi sprema ukusne fritule. Kod pogleda na katedralu smjestile su se kućice Agape i Costa u kojima se nude tortilje i palačinke. Kućica 5 do 12 ima posebno spremljene njupalice u frita tijestu s različitim punjenjima, slatkim i slanim. Kumru &Craft nudi turski specijalitet, sendvič Kumru, od od pržene junetine, sira, jaja i povrća. Na samoj sredini šetnice nalaze se kućice Gradec i Žiraffa s domaćim sarmama, štrudlama i medenjacima.

 

Press materijal