Kćeri zagrebačkog lava koji je preselio u Tuzlu navršile tri mjeseca

Na svijet ih je donijela Nina, lavica stara dvije i pol godine koja se u Tuzlu doselila iz Mađarske.

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Zagrebački lav koji od proljeća prošle godine živi u Tuzli, u lipnju je prvi put postao otac, baš uoči svojeg trećeg rođendana. Preslatke kćeri na svijet mu je donijela Nina, lavica stara dvije i pol godine koja se u Tuzlu doselila iz Mađarske.

“Čestitamo Nini i Tumi na potomstvu, a upravi Zoološkog vrta Bingo iz Tuzle na dobroj brizi o cijeloj obitelji lavova. Malene blizanke lijepo napreduju i vjerujemo da će izrasti u prave ljepotice”, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba nakon posjeta Tuzli.

Mladunčad se dohranjuje na bočicu.

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

“Malenim lavicama posvećujemo veliku pažnju. Naši su djelatnici izuzetno angažirani oko njihove prehrane. Danju ih nadziremo, a noći male lavice provode uz majku“, ispričala je rukovoditeljica Zoološkog vrta Bingo Alma Karić te otkrila kako su lavice postale velike miljenice Tuzlaka.

Da mogu, mladoj bi tuzlanskoj obitelji lavova dobre želje sigurno uputila ona zagrebačka. Nju čine Leo i Nyota i njihova kći Uzuri koja je Tumina sestra, te Nyotina sestra Ayana.

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Detalje iz njihovog života posjetitelji mogu doznati zahvaljujući programu Timaritelji pričaju kada životinje predstavljaju ljudi koji se o njima svakodnevno brinu.