KAZIMIR ILIJAŠ: “Pojedine stranke u Gradskoj skupštini imaju krizu identiteta nakon odlaska Milana Bandića”

Klub zastupnika HDZ-a održao je konferenciju za medije uoči 40. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.

hdz zastupnici gradska skupština

Sutra je na rasporedu 40. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba koja će započeti minutom šutnje za preminulog gradonačelnika Milana Bandića. Osim toga da će na zastupnička pitanja na Aktualnom satu odgovarati zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, predsjednik zagrebačke Skupštine Mislav Herman novinarima je otkrio još neke detalje nadolazeće sjednice.

“Na dnevnom nas redu čeka najveći broj točaka u ovom sazivu, čak 74. Ovo bi trebala biti posljednja sjednica Gradske skupštine, no ako bude potrebe, održat ćemo još jednu u travnju. Moram spomenuti kako će u sljedećem sazivu u zastupničkim klupama, umjesto dosadašnjih 51 zastupnika, sjediti četiri manje. Dakle, njih 47. Osim toga, u sljedećem se sazivu očekuju i znatne uštede za lokalne proračune, jer će se naknade za gradske zastupnike značajno smanjiti u skladu s novim Zakonom o lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Neto iznos koji će svaki zastupnik moći primiti na svoj račun bit će maksimalno 16.000 kuna”, rekao je Herman.

Od bitnijih točaka dnevnog reda gradski je zastupnik Mario Župan istaknuo Izvješće o stanju imovine Grada Zagreba za 2019. i 2020. te prijedlog godišnjeg plana upravljanja istom za ovu godinu, ali i najavio kampanju.

“Nakon ove sjednice Gradske skupštine na kojoj ćemo donijeti odluku da se 8. travnja raspuštaju vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, kreće kampanja za naše kvartove”, izjavio je gradski zastupnik Župan.

Na komentar da njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović stoji loše u anketama, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš je poručio:

“Pojedine stranke nakon odlaska gradonačelnika imaju krizu identita. Narušena im je svrha i smisao postojanja zato što su ostali bez glavnog oponenta, pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Imaju problem i s imenom, pa se danas zovu ‘Zagreb je naš’, sutra ‘Lijevi blok’, preksutra ‘Možemo’. Možda će se uskoro zvati i ‘Plačemo’ – plaču za nekim drugim vremenima. Vjerujemo da naš kandidat, koji je vrhunski ekonomski i financijski stručnjak, može ponuditi najbolje Zagrebu. Neka drugi kandidati pobjeđuju u anketama, naš će pobijediti na izborima”, poručio je gradski zastupnik Ilijaš.