Katastrofalno stanje na dječjim igralištima

Autor: Ana Stilinović, FOTO: PrtScr Jabuka TV 4/18/2016 17:59

Član Vijeća Gradske četvrti Trnje Pero Kovačević traži da se sustavno održavaju parkovi i sve sprave na dječjim i sportskim igralištima, te sve zelene povšine. Kako kaže, ne ponašamo se i ne gospodarimo u maniri dobrog gospodara.

– Ako je već Zrinjevac osnovan baš za te nakane, onda se moraju potruditi da održavaju svu tu opremu koja je postavljena. Iznos od 136 milijuna kuna koliko dobiju iz proračuna Grada Zagreba nije mali iznos. Ukoliko ne mogu i neće, neka prepuste gradskim četvrtima da se sami bave pitanjem održavanja – istaknuo je član Vijeća Gradske četvrti Trnje Pero Kovačević.

Prema riječima Pere Kovačevića, i zagrebački gradonačelnik uvjerio se u cijelo stanje, te izrazio svoje nezadovoljstvo održavanjem opreme. Stoga, Pero smatra kako ovakav način nije učinkovit i podhitno se mora mijenati, a time bi se, kaže, uštedio novac koji je potrebniji za neke druge stvari.

– Ove godine oko 300 milijuna planirano je iz proračuna Grada Zagreba za male komunalne akcije. Vidjet ćete da će negdje oko 10 milijuna  otići za obnavljanje klupa, za nove klupe, sprave na dječjim i sportskim igralištima, umjesto da smo taj novac uporabili za neke druge stvari koje trebaju građanima u svakom mjesnom odboru – dodao je Kovačević.