Kasne radovi na Tržnici Špansko, poduzetnici i obrtnici u problemima

Radovi za sada kasne 40 dana.

Foto: Press materijal

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot i vijećnik GČ Stenjevec Marko Sladoljev, upozorili su na opasnost kašnjenja građevinskih radova na Tržnici Špansko te pozvali na njihovo ubrzavanje.

“Posljedica otezanja ovih radova je izravno ugrožavanje poslovanja i egzistencije poduzetnika do čijih se radnji u zgradi tržnice teško dolazi, upravo zbog radova na obnovi tržnice koji su započeli krajem lipnja ove godine”, objasnio je Troskot i pozvao Grad Zagreb da radove na Tržnici Špansko čim prije privede kraju kako se nadalje ne bi ugrožavao opstanak tamošnjih poduzetnika i obrtnika.

“Poduzetnicima i obrtnicima, svaki dan u poslovanju iznimno je bitan”, poručio je.

Marko Sladoljev rekao je kako su stanovnici Španskog bili oduševljeni kada se krajem lipnja ove godine počelo s natkrivanjem tržnice, obzirom da je natkrivanje Tržnice Špansko jedini kapitalni projekt u zadnjih 20 godina u ovom dijelu Zagreba.

“Radovi kasne za sada 40 dana, a Grad Zagreb nema novca da dovrši ovaj projekt i traže dodatnu financijsku injekciju od GČ Stenjevec”, naglasio je Sladoljev i upozorio na veliki propust u izradi ovog projekta vrijednog tri i pol milijuna kuna.

“U projektu natkrivanja Tržnice Špansko nije predviđena vrlo važna stvar za sve koji na tržnici rade i koji na tržnici kupuju, a to je mreža za golubove”, istaknuo je Sladoljev i dodao kako će financiranje mreže za golubove sa 200 tisuća kuna, također poduprijeti GČ Stenjevec.

“Želimo požuriti ove radove, poduzetnici su u problemima, rekao je Sladoljev koji se osvrnuo i na problem OŠ Ante Kovačić u Španskom, kojoj kronično nedostaje učionica i koja unatoč apelima i peticijama roditelja još uvijek radi u tri smjene.

“Kovačić kao škola puca po svim šavovima. To je škola koja ima 1020 učenika i jako malo učionica. I ravnateljica i cijelo osoblje daju nadljudske napore kako bi se održala dobra epidemiološka situacija u školi”, naglasio je Sladoljev i dodao kako Špansko treba novu školu jer je ova premalena za toliki broj učenika.