Karamarko u Solinu raspustio zagrebački HDZ

Ante Zvonimir Golem

Autor: 9/9/2012 11:21

Nakon višemjesečnih najava kako će se raspustiti i zagrebački ogranak HDZ-a kako bi se smijenio predsjednik tog ogranka Ante Zvonimir Golem, Predsjedništvo ove stranke na sjednici u Solinu donijelo odluku da se to učini

-.-Jadran Babic / CROPIX-.-Tomislav Karamarko i Milijan BrkićTomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, kao razloge za raspuštanje, očekivano, naveo je lošu komunikaciju. Naveo je kako se odlika donijela kako bi se konsolidirala stranka. On nije htio kazati tko će biti novi predsjednik ove organizacije. Do izbora novog vodstva, koje bi trebalo biti za dva mjeseca, za povjerenika imenovan je tajnik Milijan Brkić.

Karamarko nije htio otkriti kandidata za gradonačelnika

Raspuštanje zagrebačke organizacije je posljednji čin u pripremi HDZ-a za naredne lokalne izbore. Kako je rekao i sam Karamarko Predsjedništvo se okupilo u Solinu kako bi krenuli s pripremama za lokalne izbore.

– Pripremamo strategiju, formiramo neka tijela i koordinaciju za lokalne izbore. Ovo je prvi put da HDZ-e na tako temeljit način pristupa pripremi za lokalne izbore. I formalno smo započeli predizbornu kampanju za lokalne izbore – kazao je Karamarko.

Karamarko nije htio odgovoriti na pitanje tko će biti njihovi kandidati u dva najveća hrvatska grada, Zagrebu i Splitu. No najavio je kako će u dva, od četiri najveća hrvatska grada imati svog gradonačelnika.