Kaleb: Prvi rez bila je struka, sljedeći su igrači

Bartol Kaleb

Autor:: Tin Jandrašek 3/24/2010 9:16

-.-Jurica Galoic/ PIXSELL-.-Senjanin MaglajlijaIzgleda kako bi kadrovski potresi u RK Zagrebu mogli potrajati ukoliko se nastavi osciliranja u igri rukometaša. Tako bi se na udaru nakon smijenjenog stručnog stožera Maglajlija, Bašić, Jović mogli naći i sami rukometaši, potvrdio nam je u razgovoru za naš portal direktor kluba Bartol Kaleb.

Šok terapija – omiljeni lijek

– Svjesni smo kako za lošije igre nije kriv samo stručni stožer, nego i igrači. Prvi rez bio je struka, a drugi će biti transfer igrača koji će u ljetnom periodu morati odstupiti, ako se igra ne popravi. Tražit ćemo bolje i kvalitetnije igrače – zaprijetio je Kaleb te nastavio kako ova generalna čistka nije sama od sebe.

– Osciliranja u formi i rezultatima traju još od jesenskog dijela nacionalnog prvenstva i Lige prvaka. Očekivali smo kako će se proljetni nastavak dati mnogo više, no iz dana u dan padali smo na slabiju razinu – izjavio je Kaleb koji nam je potvrdio kako je ipak najrazočaraniji europskim nastupima. Kao jedine dvije uspješne utakmice izdvojio je onu sa Ciudadom u gostima te Kopenhagenom u Areni.

Kaleb: Protiv Hamburga smo se obrukali, a Nexe je prelio čašu

– U drugim smo utakmicama imali prevelike oscilacije u igri, pogotovo u posljednjoj protiv Hamburga. To je bila prava športska bruka! Mi smo se samo šetali po terenu, a Nijemci su se poput purana šepurili i zabijali nam golove – mišljenja je bio direktor Kaleb te kako kaže, kap koja je prelila čašu bile su loše igre koje su se nastavile i u domaćem prvenstvu.

-.-Marko Prpic/ PIXSELL-.-Novi stručni stožer: Vlado Šola i Nenad Kljajić– Utakmica s Nexeom je prelila čašu, jer smo shvatili kako takva blijeda igra ne vodi nigdje, pogotovo pred tako važnu utakmicu s Barcelonom. Zbog toga smo se odlučili na ovu šok terapiju kako bi se pokušali pomaknuti iz sivila – rekao nam je Bartol Kaleb te dodao kako u sljedećim utakmicama želi vidjeti htijenje i želju svojih rukometaša, a rezultat će onda doći sam od sebe.

Nenad Kljajić – povratak otpisanog

Tako je ovom šok terapijom čelništva kluba, novi trener preko noći postao Nenad Kljaić koji je već vodio Zagreb sezoni 2006./2007., a uoči sljedeće je otišao u ne tako dobrim odnosima. Direktor Kaleb od novog stručnog stožera Kljajić – Šola, za početak očekuje da svojim novim pristupom igri prije svega gledateljima osiguraju uživanje u rukometu u sljedećoj utakmici s Barcelonom u prepunoj Areni.