Lađari iz Metkovića dolaze na Jarun u sklopu Utrke Matija Ljubek

Po prvi puta ove godine će svi posjetitelji moći isprobati Dragon boat čamce uz stručno vodstvo tima Kajak kanu kluba Matija Ljubek

Idućeg vikenda, točnije 20. svibnja, započinje 16. Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kajaku i kanuu na mirnim vodama i Međunarodna memorijalna utrka Matija Ljubek na regatnoj stazi ŠRC Jarun.

Prvog dana, 20. svibnja, natjecanje počinje u 10:00 sati, a do danas svoje sudjelovanje su potvrdile sljedeće zemlje: Taiwan, Srbija, BIH, Austrija i Slovenija. Osim Regate i Međunarodne memorijalne utrke, na kojima možete bodriti naše ponajbolje kajakaše i kanuiste, organizirat će se i utrka u Dragon boat čamcima na kojoj će nastupiti poznati lađari iz Metkovića koji su lani odnijeli pobjedu te brojni drugi lađari i veslački klubovi. Po prvi puta ove godine će svi posjetitelji moći isprobati Dragon boat čamce uz stručno vodstvo tima Kajak kanu kluba Matija Ljubek!

Drugog dana, 21. svibnja, s početkom u 10:00 sati održat će se drugi po redu Zagreb Open Water Festival – maraton za kajak-kanu i veslanje na dasci. Nakon maratona će uslijediti SUPer Surfers Challenge, atrkativna utrka veslanja na dasci za profesionalce i amatere.

Sve detalje možete naći na službenoj stranici Kajak kanu kluba Matija Ljubek http://www.kkkmatijaljubek.hr/.