Jelena Pavičić Vukičević ipak ide u bitku za Zagreb!

FOTO: Davor Puntijar

Lomila je i prelomila. Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba bit će jedna od kandidatkinja za čelno mjesto metropole na predstojećim lokalnim izborima.

“Prihvatila sam kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu. Moram se zahvaliti članovima stranke koji su predložili da to budem ja. Isto tako, zahvalila bih svim sugrađanima koji su me proteklih tjedana zvali i slali mi poruke istog sadržaja. Bilo je to doista ohrabrujuće i hvala im od srca na tome. Spremna sam Stranku rada i solidarnosti dovesti do izborne pobjede”, rekla je Pavičić Vukičević i dodala da misli kako duguje objašnjenje za svoje prijašnje izjave.

“Ja sam na dan gradonačelnikove smrti rekla da nikad nisam razmišljala o kandidaturi. Rekla sam to iz srca. U tim teškim trenucima tuge i šoka rekla sam samo što sam osjećala i nadam se da mi to nitko neće zamjeriti. No, ponovno sam promislila i sa članovima svoje obitelji donijela konačnu odluku”, kazala je.

“Moram reći da osjećam dužnost prema svim sugrađanima koji su u proteklih 20 godina davali podršku Milanu Bandiću i svima kojima je Zagreb u srcu. Ja znam da ću ovu stranku povesti do izborne pobjede. Nalazimo se u izazovnim vremenima u kojima nema mjesta pogrešci, prostora za eksperimentiranje, već je nužno samo čvrsto i odlučno nastaviti raditi za Grad Zagreb”, poručila je i iznijela plan kojim misle osvojiti Zagreb.

“Pobjedom Stranke rada i solidarnosti na izborima jamčim tri stvari. Prvo je naglasak na socijalnoj sigurnosti, odnosno pomoći svima onima koji žive od svojeg rada. Moramo se otvoriti prema novim tehnologijama. Druga važna okosnica bit će urbana obnova grada koja neće značiti samo statiku i uređene fasade. Želimo Grad Zagreb na kvalitetan način uvesti u 21. stoljeće. Treća tema jest istinsko uključivanje građana u proces donošenja svih odluka. Neće biti ni jednog projekta, a da građani neće moći reći što misle o njemu”, izjavila je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i dodala kako je svjesna da se Zagreb nalazi u doista teškoj situaciji.

“U Gradskoj upravi postoji puno kompetentnih ljudi koji mogu pridonijeti njegovom razvoju.”

Na novinarsko pitanje o lošim predizbornim anketama, Pavičić Vukičević je odgovorila:

“Mi smo tek danas utvrdili kandidata, tek od danas kreće izborna utrka. Naši sugrađani zaslužuju čvrsto vođenje grada i ljude koji mogu pronaći rješenje svakog problema. Svi mi nosimo neku posebnu kvalitetu. Milan Bandić je bio fantastičan trener. Sad je vrijeme za neku drugu trenericu”, poručila je.