Jastrebarsko će subvencionirati kamate poduzetnika

Mihael Zmajović

Autor:: Grad Jastrebarsko 3/24/2010 21:23

Grad Jastrebarsko temeljem Zaključka kojega je danas donio gradonačelnik Mihael Zmajlović subvencionirat će poduzetnicima sa jaskanskog područja kamatu po poduzetničkim kreditima u iznosu od jedan posto.

Rezultat je to uključivanja Grada u projekt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva pod nazivom „Lokalni projekt razvoja malog gospodarstva“ za 2010. godinu. Pored Grada Jastrebarsko odobrene poduzetničke kredite s ukupno tri dodatna postotna poena subvencionirat će i Ministarstvo te Zagrebačka županija. Kreditna sredstva na koje se odnosi subvencija kamata mogu se koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskog objekta, nabavku opreme ili dijelova opreme, obrtna sredstva do 30% kredita, modernizaciju poslovanja i očuvanje radnih mjesta.

Cilj uključivanja u projekt Ministarstva je unapređenje financiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, očuvanja poslovanja, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta subjekata malog gospodarstva u uvjetima usporavanja gospodarskog rasta i to putem sufinanciranja kamata za poduzetničke kredite. Mali su poduzetnici u prvih devet mjeseci 2009. godine postigli najbolje financijske rezultate, jer su na uloženih 100 kuna ostvarili 106,96 kuna prihoda, dok je prosjek u koji su uz male uključeni srednji i veliki 105,05 kuna prihoda na 100 uloženih kuna, a to je uz analizu financijskih pokazatelja osnova za uključivanje Grada Jastrebarsko u projekt „Lokalni projekt razvoja malog gospodarstva“.