Jaskanski karatisti odnijeli čak sedam medalja

Autor: www.jastrebarsko.hr 3/16/2015 12:22

U sportskoj dvorani Srednje škole u Jastrebarskom 14. i 15. ožujka, održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste, a na istome je nastupilo ukupno 75 klubova sa preko 500 natjecatelja.

Pred prepunom sportskom dvoranom, u subotu su nastupile kategorije učenika, dok su u nedjelju na rasporedu bile kategorije mlađih učenika i mlađih kadeta.

Na svečanom otvaranju, nakon obraćanja predsjednice Karate kluba Jastreb Brune Hodak, obratio se predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik europske karate federacije, Stjepan Čelan, dok je zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarkog, Domagoj Šlat, prigodnim govorom u ime Grada Jastrebarskog pozdravio sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu.

Drugog dana svečano otvaranje uveličao je gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel koji je pozdravnim govorom izrazio podršku karate sportu i veliko zadovoljstvo što se ovako važno natjecanje održava baš u Jastrebarskom te pohvalio Karate klub Jastreb na izuzetnim rezultatima, podršci i povjerenju koju ima u Hrvatskom karate savezu.

Za ovu zahtjevnu organizaciju Karate klub Jastreb dobio je pohvale od svih učesnika prvenstva, vodstva Hrvatskog karate saveza i ostalih njegovih stručnih tijela. Kako su mnogi klubovi dva dana boravili u Jastrebarskom koristeći ponuđene smještajne kapacitete jaskanskih iznajmljivača i ugostiteljsku ponudu, Karate Klub Jastrebarsko iskazao je veliko zadovoljstvo što su ovim sportskim događajem doprinijeli promociji Jastrebarskog, a ujedno se i zahvalio svima koji su im bili podrška i pomogli na bilo koji način.

Osim dobre tehničke organizacije Prvenstva Hrvatske, natjecatelji Karate kluba Jastreb postigli su značajne sportske rezultate osvojivši čak sedam medalja i to jedno zlato, tri srebra i tri bronce. Prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske, osvojio je Jakov Kupina u kategoriji mlađih učenika do 34 kg. Srebrne medalje osvojili suMLucija Hodak u kategoriji učenica preko 44 kg, Karlo Volarić u kategoriji mlađih kadeta do 45 kg te Luka Vučinić u kategoriji mlađih kadeta preko 57 kg. Brončane medalje osvojili su Ella Bjelanović u kategoriji mlađih učenica do 28 kg, Jakov Kupina u kategoriji učenika do 34 kg i Matej Braje u kategoriji mlađih kadeta do 45 kg.

Od Jaskanaca, u kategoriji mlađih učenika nastupili su Emil Tutek, Marko Siromašić i Marko Kovačević, u kategoriji učenika Tin i Sven Petrunić, Stipe Rukavina, Dominik Pozderac, Lovro Kopač, u kategoriji učenica Ella Bjelanović i Josipa Bašić, u kategoriji mlađih kadeta Filip Tutek, Dominik Pozderac i Noa Žalac Kelihar, a u kategoriji mlađih kadetkinja Lucija Hodak, Jana Budinščak i Jinan El Sayed.