Jaskanci dobili otorinolaringologa i ortopeda

Autor: Jastrebarsko.hr 3/12/2015 12:05

Grad Jastrebarsko po prvi će puta sufinancirati rad specijalističkih ordinacija i na taj način omogućiti svojim sugrađanima brzo obavljanje pregleda te smanjenje troškova putovanja u svrhu ostvarivanja istih.

– Jastrebarsko je uz Samobor jedini Grad koji je sufinanciranjem ovog projekta omogućio svojim građanima obavljanje specijalističkih pregleda po Ispostavama – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman povodom potpisivanja Ugovora o sufinanciranju rada novih specijalističkih ordinacija.

Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel i Većeslav Bergman u gradskoj su vijećnici potpisali Ugovor kojim će Grad Jastrebarsko sufinancirati rad novih specijalističkih ordinacija Doma zdravlja, Ispostave Jastrebarsko, i to rad otorinolaringologa i ortopeda.

– Zdravlje je zaista najbitnije, a kako bi Jaskancima svih uzrasta smanjili troškove vezane za putovanje omogućivanjem specijalističkih pregleda doslovno na dlanu, ni jednog trena nismo dvojili o sufinanciranju istog – rekao je Zvonimir Novosel i dodao kako će se, ovisno o mogućnostima, omogućiti i obavljanje drugih specijalističkih pregleda.

Jaskance će tako razveseliti saznanje da će od sada u Jastrebarskom imati mogućnost obavljanja otorinolaringoloških i ortopedskih specijalističkih pregleda koje do sada nisu imali. Doktori specijalisti će u novouređenim ordinacijama jaskanskog Doma zdravlja preglede vršiti jednom tjedno u popodnevnim satima. Uz radiologa, fizijatra i ortodonta kojeg imaju samo rijetki gradovi, novim će se specijalistima stanovnicima Jastrebarskog omogućiti brzo obavljanje pregleda i uvelike smanjiti troškove putovanja u istu svrhu.

Nakon potpisivanja Ugovora izvršen je i obilazak Ispostave Jastrebarsko u sklopu koje su uređene nove specijalističke ordinacije. Voditelj iste Velimir Budinščak, inače jedan od zaslužnih i glavnih pokretača mnogih akcija u ‘jaskanskoj ambulanti’, ovom se prilikom zahvalio Gradu Jastrebarskom, kao i na ranijoj izgradnji velikog parkirališta ispred Doma zdravlja.

– Jastrebarsko ima dobre gospodare, Velimira, što je vidljivo iz svega renoviranog u Domu zdravlja, ali i Gradonačelnika, koji uvijek podrži projekte brige o građanima – zaključio je Bergman.

Sufinanciranje Grada Jastrebarskog prema sklopljenom Ugovoru za 2015. godinu iznosi 83 tisuće kuna.