Jasen Mesić kupio jelku na humanitarnoj prodaji

Autor:: Filip Kordić 12/12/2009 11:56

-.-Filip Kordić-.-Hrvatski Caritas i Hrvatske Šume organizirali su danas na Cvjetnome trgu humanitarnu akciju prodaje božićnih drvaca s korijenom.

Riječ je o tradicionalnoj akciji započetoj 2003 godine koja djeluje u sklopu nacionalne humanitarne akcije ‘Za 1000 radosti’, a cilj joj je prikupljanje sredstva za tisuće obitelji u potrebi diljem Hrvatske. Ove godine Hrvatske šume su darovale 300 božićnih drvaca s korijenom različitih sorti: pančićeva omorika, srebrna i obična smreka te koloradska i obična jela. Drvca su se prodavala po cijeni od 70 do 200 kuna.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S PRODAJE BOŽIĆNIH DRVACA

Darujući drvca s korijenom Hrvatske šume su odlučile ukazati na ekološku dimanziju akcije a to je briga za zelene resurse Hrvatske. Građani koji su kupili drvca dobili su i upute kako zbrinuti sadnicu do njezinog presađivanja. Osim božićnih drvaca Hrvatske su šume darovale obiteljima u potrebi i 270 m3 drva za ogrijev.

-.-Filip Kordić-.-U ovogodišnjoj akciji ‘Za 1000 radosti’ posebna je pozornost posvećena svjetlosti. Sloganom ‘Neka bude više svjetla’ želi se potaknuti građane da donacijama pomognu onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Hrvatski Caritas već sedmu godinu organizira akciju ‘Za 1000 radosti’, a do sada je u šest godina trajanja prikupljena pomoć u novcu, proizvodima i uslugama vrijednsti 26,5 milijuna kuna. Pomoć je upućena u više od 20 000 obitelji diljem Hrvatske. Ove je godine poseban naglasak stavljen na obitelji koje su pogođene gubitkom zaposlenja jednog ili oba roditelja.

Na današnoj akciji pojavio se i Jasen Mesić koji je nakratko razgledao drvca, a bila je prisutna i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, koja je na skupu izjavila:

– Sigurna sam da građani grada Zagreba imaju snage da ovaj Božić učine sretnim za one kojima je to najpotrebnije.