Iz Grada pojasnili opomenu koja je zgrozila ljude nakon potresa

Kažu da da u posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera.

Foto: Facebook

Društvenim mrežama jučer je počela kružiti fotografija automobila tima za hitni pregled konstrukcije objekata koji su nakon potresa izašli na teren kako bi provjerili stanje domova nekih Zagrepčana. Na vjetrobranskom staklu zataknuta je obavijest da je vozilo u prekršaju koji se inače kažnjava iznosom od 300 kuna.

Ta fotografija zgrozila je ljude koji smatraju da je nevjerojatno kažnjavati u ovoj situaciji bilo koga, posebno one koji pomažu. Zato su iz Grada sada poslali priopćenje kako bi pojasnili što se dogodilo.

“Obavještavamo Vas da nadležne službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno pisanoj uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine”, stoji u dopisu s potpisom pročelnika Dinka Bilića.

“Isto tako, sve raspoložive službe Ureda stavile su se isključivo u preventivnu funkciju i na raspoloživost sugrađanima, kako bi im pomogli i bili na usluzi u svakom trenutku. U slučaju iznimnih okolnosti kao što su, primjerice, zagrađivanje vatrogasnog puta, ometanje redovnog tijeka prometa u većoj mjeri, blokiranje kolnih ulaza, i dr., primorani smo primijeniti najblažu mjeru u vidu upozorenja, kako bismo spriječili ovakve situacije”, dodaju.

“Također, napominjemo da u posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera”, pohvalili su se.