Ivković: Rijeka je dobra, ali želimo sva tri boda

Tekst:: NK Lokomotiva / A.P. 11/11/2012 12:00

U prošlom su kolu Lokosi ostvarili važnu pobjedu nad Osijekom u njihovu Gradskom vrtu. Dodatni značaj pobjedi dala je činjenica kako je to prva pobjeda Lokomotive nad Osijekom u Prvoj HNL. Priliku da nastavi pozitivan niz momčad s Kajzerice imat će u nedjelju, 11.11, kada od 19 sati na Maksimiru gostuje Rijeka. U prvom su dijelu sezone ova dva protivnika odigrala vrlo zanimljiv dvoboj, Lokosi su na Kantridi poveli 2-0, no domaćin je do kraja utakmice uspio izjednačiti rezultat.

Trener plavo-bijelih s Kajzerice, Tomislav Ivković, smatra kako Riječani moraju osjećati pritisak zbog velike količine novca uložene u njihovu ekipu.

– Rijeka je poslije Dinama klub s najvećim budžetom u Hrvatskoj pa prema tome i s najskupljim igračima. Na samom su početku sezone potrošili dosta tog novca kako bi doveli veliki broj novih igrača te novog trenera – kazao je Tomislav Ivković.

Kako će se Lokosi postaviti protiv bogatog protivnika?

– Od svojih ću igrača tražiti da ponove igru, ali i pristup iz utakmice s Osijekom. Ukoliko takvu igru uspijemo ponoviti, a siguran sam kako to možemo, Rijeci ćemo otežati život na stadionu Maksimir – dodao je.

Od Rijeke se očekuju odlični rezultati.

– Veliki je pritisak na ekipi s Kantride jer je Uprava uložila puno novca te pred igrače postavila obvezu i cilj igranja europskih natjecanja. Slabije od toga zasigurno bi se smatralo velikim neuspjehom. Prema tome, smatram kako će i u našoj utakmici Riječani osjećati opterećenje puno veće nego mi – za kraj će trener Lokosa.