Ivica Pančić novi je pomoćnik Pavla Kalinića

Ivica Pančić došao je podržati Milana Bandića

Autor:

Valentina Jarnjak

5/8/2012 9:56

Ivica Pančić novi je pomoćnik pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavla Kalinića, i na to bi radno mjesto trebao doći 2. srpnja ove godine.

Rješenje kojim Ivica Pančić od 2. srpnja postaje zadužen za poslove zaštite od požara, obrane i informacijske sigurnosti u Sektoru za poslove zaštite od požara, obrane i informacijske sigurnosti potpisuje gradonačelnik Milan Bandić.

Natječaj za radno mjesto pomoćnika pročelnika raspisan je u veljači ove godine te se u njemu točno navode potrebne kvalifikacije za prijavu, međutim na službenim stranicama grada Zagreba nije moguće pronaći koliko je bilo zainteresiranih i koji je broj od njih ispunilo sve navedene uvjete, kao ni na temelju čega je baš Ivica Pančić najbolji kandidat.

Zanimljivo je da do novog zapošljavanja u Gradskoj upravi dolazi baš u vrijeme kada je gradonačelnik Bandić na sjednici Gradske skupštine oštro zagovarao stav da sebi i svojim suradnicima smanji plaće te da je krajnje vrijeme da se i u Gradskoj upravi počne štedjeti jer će inače za nekoliko mjeseci isplata plaća biti upitna.

Između gradonačelnika i novog pomoćnika pročelnika postoji jaka veza jer je Ivica Pančić na parlamentarnim izborima održanim prošle godine bio kandidat upravo na Bandićevoj neovisnoj listi za II. izbornu jedinicu i to odmah nakon Jelene Pavičić Vukičević, ali ulasku u Sabor nije bio ni blizu.

Do 2009. godine Pančić je bio član SDP-a, aktivan u Saboru, te poznat i kao ministar branitelja u Račanovoj Vladi. Treba spomenuti i kako novi promoćnik pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba ima prijavljeno prebivalište u Vukovaru pa postoji mogućnost da će porezni obveznici u Zagrebu od 2. srpnja, osim plaće za još jednog zaposlenika Gradske uprave, možda odvajati svoj novac i za Pančićeve velike putne troškove od kuće do posla i natrag.