Inspiracija Hitchcockom: Nazovi MAK za modu

Autor: R.I. 3/27/2013 10:37

Ova ljetna kolekcija Tea Perića, za modnu kuću MAK, koju će predstaviti na ovosezonskom Schwarzkopf Cro A Porteru, inspirirana je s čak tri filma kontroverznog noirovskog dizajnera Alfreda Hitchcocka – Vrtoglavica, Nazovi M radi umorstva i Ptice, ali i tri glumice – Kim Novak, Tippi Hedren te Grace Kelly, njeno veličanstvo Gracia Patricia od Monaka, jedina prava hollywoodska princeza.

-.-Jurica Sertić-.-U kolekciji su zastupljena tri lica jedne ere. Ovoga puta možemo vidjeti tri sastavnice kolekcije Modne kuće MAK dizajnera Tea Perića.

Priča počinje “Vrtoglavicom”, crno-bijelo-žutom s printevima apstraktnog cvijeća.

Priču smiruju elegantne zagasite kombinacije crne i boja peperminta inspirirane s Grace Kelly u filmu ”Nazovi M radi umorstva”.

Kolekcija kulminira kultnim “Pticama”: neočekivanim, ljetnim šušurom u boje ciklame, ljubičaste, crvene i žute.

Ovo je hommage Hitchcockovim omiljenim plavušama i njihovu besprijekornom chic stilu. Linija istaknutog struka podsjeća na glamurozne pedesete, ali savršeno pristaje i ovom ljetu.

Ideja ove kolekcije je pokazati kako raskoš i šik više nisu privilegij filmskih ljepotica i celuloidnih vrpci. Oni žive u svakoj spontanoj, prirodnoj ženi koja, spremajući se pred ogledalom, u sebi zna pronaći divu.

-.-Jurica Sertić-.-Svoj alter ego koji će bez lažne skromnosti, u svoj svojoj ljepoti, samouvjereno zakoračiti na uličnu pistu i krenuti u dan ispod sunčeva reflektora. Ovo je priča o retro inspiraciji, o kultnim modnim klasicima koji igrom krojeva postaju ultramoderne haljine, suknje i hlače prepoznatljiva retro-seksepila.

To su komadi koji su svojim bojama i teksturama u prvi tren nespojivi. Svaki od 50-ak modela savršeno pristaje uz bilo koji drugi komad iz kolekcije.

Ovu modnu priču to čini energičnom, kompleksnom a opet ženstvenom. S novom odvažnošću za novi proljetno-ljetni modni optimizam. Razne boje, printevi, materijali…

Baš kao priroda u proljeće. Kao trenutak kad se otvori kutija s vodenim bojama. Cvjetni akvarel. Senzualne pastelne nijanse žutog peluda, nenametljiva pepermint zelena, snažna boje ciklame koja osvježava poput voćnog sladoleda.

S obrisima cvijeća u crnim i bijelim printevima koji u kombinacijama s ostalim bojama stvaraju posebnu dinamiku i neočekivanost s dozom šika.

Ovo je kolekcija koja svaku ženu u nekoliko poteza pretvara u divu s filmskog platna.