Ina: Nastavljamo prodaju premium goriva do isteka zaliha

Iz Ine su izvijestili da će prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha, dok je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi)

FOTO: Ilustracija

“Uslijed jučerašnje uredbe Vlade o utvrđivanju najviših prodajnih cijena svih derivata, pa tako i premium goriva, prisiljeni smo prilagoditi svoje poslovanje kako bismo ublažili utjecaj takve odredbe na tržište. Stoga će Ina na svojim maloprodajnim mjestima diljem Hrvatske prodavati premium goriva Class Plus do isteka postojećih zaliha, dok će Eurosuper 95 i Eurodizel biti dostupni kao i do sada kako bismo osigurali kontinuiranu opskrbu tržišta i ostali prvi izbor tržišta”, kazala je operativna direktorica Ininih Usluga kupcima i maloprodaje Zdravka Demeter Bubalo.

Vlada ograničila cijene goriva

Vlada je u četvrtak donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna. Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju se za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

U priopćenju u Ini zaključno dodaju da nastavljaju ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom.