Humanitarni koncert za slikaricu Izabelu Šimunović

Posvetila joj je pjesmu "Prijateljice"

Autori: Mustafa Topčagić, Marija Pajić 3/2/2010 9:00

Mustafa Topčagić-.--.-Pjevali su, ali odvojeno, Grašo i DanijelaZa zagrebačku akademsku slikaricu Izabelu Šimunović, koja je oboljela od raka kostiju, nakon humanitarne izložbe u Muzeju grada Zagreba, održan je i koncert u kazalištu Kerempuh. Poticaj za te akcije dala je njezina prijateljica Severina, koja joj je nedavno, preko svojih veza, omogućila i tretman kod kontroverznog marokanskog iscjelitelja Mekkija Torabija.

Svi Izabelini prijatelji platili su ulaznicu od 150 kuna. Neka su mjesta ipak bila prazna, ali sve karte, kako smo čuli, prodane su, jer neke frendice i frendovi nisu mogli doći, pa su ih kupili i tako pružili simboličnu financijsku potporu.

Koncert ‘Prijatelji za Izabelu’ nikako nije bilo tužan, što niti ona ne bi željela. Počelo je s duhovitim najavama Arsena Dedića, koje su izveli Goran Navojec, Vedran Mlikota i Filip Šovagović. Kad se već pomislilo da ga nema, na scenu je zaista izašao Arsen i otpjevao pjesmu ‘Amigo’. Ubrzo mu se, uz klavir, priključio Petar Grašo s kojim je izveo ‘Sad te se samo rijetko sjetim’. U veselije melodije krenuo je sam Grašo koji je, pred izvođenje ‘Hej dušo k’o nam brani’, rekao:

– Namjerno pjevam ovu pjesmu jer znam da je Izabela voli. Upoznali smo se prije desetak godina u Melbourneu, gdje je tada živjela. Brzo smo se sprijateljili, a narednih dana već smo zajedno ‘zatvarali’ lokale u kojima smo sjajno tulumarili. Nadam se da ćemo za godinu dana na ovom ili sličnom mjestu slaviti njezino ozdravljenje, rođendan ili nešto slično.

– Tu smo ne da tugujemo, nego da slavimo život. Svi smo mi ljudi, a ne stvari s rokom trajanja – kasnije se nadovezala Grašina djevojka Danijela Martinović, najavljujući svoju optimističnu pjesmu ‘Ide mi, u životu ide mi’…

FAMA-.--.-Izabela Šimunović u sretnijim danimaČim je izašla na pozornicu Kerempuha, Severina je naglasila kako će izvesti pjesme primjerene kazalištu. Otpjevala je ‘Šta me sad pitaš šta mi je’ iz svoje predstave ‘Čekajući svog čovika’. Uslijedila je manje poznata ‘Sama na sceni’, a potom uz klicanje Izabeli ‘živjela ti nama’, otpjevala je pjesmu ‘Prijateljice’ koju je napisala još kao srednjoškolka.

Najveseliji je bio nastup samoprozvane klape Nikad skupa, koju čine Goran Navojec i Vedran Mlikota, uz posuđenog gitarista Ivu Raiča. Pjesmom smiksanom od stotinjak stihova iz drugih pjesama i reklamnih poruka, razveselili su publiku, a potom mikrofone predali puno boljim pjevačima iz Raičeve klape Nostalgija.

Nakon njih, voditeljima se priključila Mila Elegović najavljujući Borisa Novkovića kao nekad najzgodnijeg dečka iz svoje škole. On je prijateljici Izabeli Šimunović nastojao prenijeti pozitivnu energiju, prašeći sa svojom Noćnom stražom, a njoj je posvetio izvedbu ‘Get Back’ od Beatlesa i to s posebnim razlogom.

– Znajući koliko obožavam tu grupu, Izabela mi je poklonila sliku na kojoj je naslikala njih četvoricu sa mnom kao petim članom. To mi je jedan od najdražih poklona koje sam ikad dobio i držim je na posebnom mjestu u svom radnom prostoru – otkrio je Boris.

Zadnji su nastupili Psihomodo pop, čiji je frontmen Davor Gobac pozdravio Izabelu s nekoliko žestokih pjesama, među kojima je bila i čuvena ‘Frida’.

>>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA HUMANITARNOG KONCERTA ZA BOLESNU SLIKARICU IZABELU ŠIMUNOVIĆ