Humanitarne aktivnosti Pčelarske udruge

Predsjednik Udruge

Autor:: M.T. 1/24/2011 10:20

Pčelarska udruga „Samobor i Sv. Nedelja“  pored mnogih akcija i događaja važnih pčelarima, poduzima i akcije humanitarnog karaktera.

Tako je u siječnju 2011. godine, Udruga  nastavila s humanitarnim akcijama, te su dogovoreni i realizirani posjeti ustanovama i udrugama, koje svakodnevno skrbe o djeci, ženama žrtvama nasilja, beskućnicima, osobama s posebnim potrebama i starijim osobama.

Predsjednik PU „Samobor i Sv. Nedjelja“, Željko Vukić, zajedno je, sa članovima Udruge obišao nekoliko spomenutih ustanova:  Kuću za žrtve obiteljskog nasilja, Caritasov centar za beskućnike u Rakitju, Centar za odgoj i obrazovanje Lug , udrugu „Nova budućnost“, te Dom za starije osobe „Crvenoga križa“ u Samoboru.

Tom prilikom spomenutim je ustanovama, odnosno njihovim korisnicima,  donirano više od 30 kilograma meda. Time je iskazana pažnja za članove društva, koji se nalaze u teškim životnim situacijama.  Predstavnici i korisnici posjećenih ustanova izrazito  su ljubazno dočekali članove Pčelarske udruge i sa zahvalnošću primili darovani med, koji je jedna od vrijednijih i važnijih prehrambenih namirnica u očuvanju čovjekovog zdravlja.

Predsjednik PU „Samobor i Sv. Nedjelja“ zahvalio je svima na ugodnom i ljubaznom dočeku, te dogovorio daljnju suradnju, kako bi se pomoglo onima kojima je to najpotrebnije.