Humanitarna večer za siromašne nadarene učenike

Stanovnici Zagreba na klizalištu će moći provoditi dane do 14. veljače iduće godine.

Tekst:: G.B. 11/17/2010 15:22

U okviru akcije ”Želim biti…”, u utorak, 23. Studenoga, u 20 sati, u Smaragdnoj dvorani hotela The Regent Esplanade Zagreb, održat će se tradicionalna donatorska ”Večer DORE”, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Grada Zagreba.

Sav prihod namijenjen je Fondu za stipendiranje vrijednih i nadarenih, no iznimno siromašnih učenika i studenata za 2010/11. školsku godinu.

Uzvanike će zabavljati operna diva Antonela Malis i ostali gosti večeri, a program će voditi Neno Pavinčić. Pored tombole, goste očekuju i mnoga prigodna iznenađenja. Kao i prethodnih godina najavljena je nazočnost brojnih uglednika iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života RH.

Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine, kao jedna od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Do današnjih dana pomogli smo preko 7500 djece, a na račune DORINIH štićenika uplaćeno je gotovo 6 milijuna eura pomoći.

Najveću pažnju u DORI posvećuju obrazovanju vrijednih i nadarenih srednjoškolaca i studenata kroz cijelo njihovo školovanje. Tijekom protekle akademske godine stipedirano je njih 154. To su redom iznimni mladi ljudi koji se stjecanjem znanja i vještina bore s teškim obiteljskim, zdravstvenim i egzistencijalnim nedaćama.