Humanitarna akcija ‘ŽENE ZA ŽENE’

Autonomna ženska kuća Zagreb – Žene protiv nasilja nad ženama osnovana je u prosincu 1990.g, kada su otvorile prvo sklonište za žene koje su preživjele nasilje na području Istočne Europe

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu održana je humanitarna akcija pod nazivom ‘Žene za žene’ u organizaciji Međunarodnog Inner Wheen Club Zagreb Gradec – District 191. Prikupljala su se novčana sredstva za pomoć Autonomnoj ženskoj kući Zagreb.

– Glavni partner naše akcije je kazalište Komedija koje će za nas u tu svrhu idući tjedan, 4. svibnja, izvesti pretpremijeru izvedbe ‘Alpohonsine’. Radi se o mjuziklu, autora Veseljka Barišića, i sretni smo što je interes za predstave zaista velik jer  ćemo tako moći pomoći autonomnoj kući s novčanim sredstvima – poručila je predstavnica i članica Međunarodnog Inner Wheel Club Zagreb Gradec Lana Jugo.

Naime, kako bi došli do financijskih sredstava već godinama su prepuštene javnim natječajima.

– Tri partnera Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Ministarstvo demografije su, moram priznati, inertni po pitanju uplaćivanja sredstava. Uplaćuju neredovito i nedostatno, te prekasno. Grad Zagreb je jedini koji je održao riječ, koju je gradonačelnik Milan Bandić dao prije 8 godina, da neće smanjivati sredstva, i doista ih ne smanjuje – naglasila je Neva Tolle, predsjednica je neprofitne udruge Autonomna ženska kuća Zagreb.

Time je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić ponudio im pružanje jednokratne pomoći, a prikupljena sredstva od ove akcije utrošiti će se na nove krevete i madrace.