Hrvatski gluhi šahisti odlaze na Europsko prvenstvo

Hrvatsku će u Lvivu predstavljati u muškoj konkurenciji velemajstor Zlatko Klarić i FIDE majstor Bogdan Božinović

Press materijal

Od 15. do 21.srpnja u ukrajinskom Lvivu održava se 2. pojedinačno Europsko prvenstvo za gluhe u šahu. Na prvenstvu će nastupiti igrači i igračice iz 25 zemalja, a natjecanje se održava u muškoj, ženskoj, veteranskoj, juniorskoj te Open konkurenciji.

Hrvatsku će u Lvivu predstavljati u muškoj konkurenciji velemajstor Zlatko Klarić i FIDE majstor Bogdan Božinović. U ženskoj konkurenciji nastupaju Ana Vuljanić i Kristina Špilek, dok na Openu nastupaju Darko Švec i Goran Cechi.

U muškoj konkurenciji naslov brani intermajstor  Vladimir Klasan iz Srbije , dok naslov viceprvaka brani velemajstor Grunfeld iz Izraela te brončani intermajstor Milan Orsag iz Češke. Naš velemajstor Zlatko Klarić postavljen je za trećeg nosioca, a fide majstor Bogdan Božinović za šestog nosioca. Vodit će se velika borba za medalje između prvih deset rangiranih igrača i bit će to  vrlo zanimljivo i napeto prvenstvo. U ženskoj konkurenciji apsolutne favoritkinje su Ukrajinke. Očekujem dobre rezultate i nadam se lijepim vijestima naših sportaša i sportašica – rekao je Darko Švec, dugogodišnji kapetan Hrvatske reprezentacije.