Hrvatska poražena od Švedske u prvoj prijateljskoj utakmici

Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Krešimir Kozina koji je postigao pet pogodaka. Kod Švedske se sa šest pogodaka istaknuo Andreas Nillson

Press materijal

Hrvatski rukometaši poraženi su s 32:25 (17:13) u prvoj prijateljskoj utakmici od Švedske. Izabranici Line Červara nisu bili pravi pa su aktualni europski viceprvaci od početka utakmice kontrolirali rezultat i na kraju stigli do uvjerljive pobjede.

– Ova utakmica nam je dobro došla prije svega da vidimo naše nedostatke. Mislim da zaostajemo puno za njima i moramo toga biti svjesni, ne zaluđivati se i biti realni. Trebamo puno raditi da bi bolje igrali. Ovi mladi koji su igrali nisu opravdali, osim Kozine i Šege svi su ostali dužnici. Ono što nas mora zabrinuti da nismo taktički ni tehnički još na razini. Prema tome, nama preostaje samo puno rada i iz toga moramo izvući pouku – poručio je izbornik Lino Červar.

Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Krešimir Kozina koji je postigao pet pogodaka. Kod Švedske se sa šest pogodaka istaknuo Andreas Nillson.

Ilustracija

– Jako smo loše otvorili utakmicu. Ne možemo tako protiv Švedske otvoriti, ipak su oni viceprvaci Europe. To im je prva domaća utakmica nakon prvenstva. Vidjelo se da su bili u euforiji, krenuli su furiozno. Mi smo s nekim novim licima, nekim mladim igračima s kojima će trebati vremena. Znam da su svi sada nestrpljivi, ali momcima od 19, 20, 23 godine će trebati utakmica. Mislim da su zato ovakve utakmice dobre i mislim da je bitno da se nismo predavali do zadnjeg trena iako je rezultat bio vrlo loš. Nadam se da ćemo to prekosutra ispraviti – izjavio je Kozina.

Drugu utakmicu protiv Švedske Hrvatska igra u subotu, 7. travnja, u Norrköpingu s početkom u 16 sati.

Press materijal