Holding u održavanje pruga ulaže 26,8 milijuna kn

Tramvaj 2

Autor:: Bruno Matković 7/12/2011 10:30

Zet-ova služba nadležna za rekonstrukciju i sanaciju tramvajskih pruga ovih ljetnih dana radi punom parom. Naime u tijeku je sanacija pruge u Novom Zagrebu na potezu od rotora do Sopota. Zbog tih radova promet se odvija izvanrednom autobusnom linijom. Kako doznajemo, predviđeni završetak radova je 8. kolovoza ove godine kada će se promet nastaviti odvijat normalnim tijekom.

-.-zet.hr-.-– U Zet-u planiraju i radove na potezu Jurišićeva-Praška, ali zbog tih radova promet se neće posebno regulirati, već će se veći i zahtjevniji radovi odvijati u noćnoj smjeni, kada je i lakše raditi zbog nižih temperatura – kazao je Tomislav Jurić, glasnogovrnik ZET-a.

Ovo ljeto je u planu i rekonstrukcija pruge na Koledovčinoj, gdje neće biti posebne regulacije prometa.

Popravci pruga se vrše na teret Holdinga

Iz Zet-ovog plana investicija za 2011. godinu izvajaju 26,8 milijuna kuna.

Radi sigurnosti putnika u javnom prometu na tramvajskim prugama i nesmetanog odvijanja prometa, podružnica ZET mora ulagati svake godine značajna sredstva za investicijsko održavanje pruga. Do 2007. godine (do ulaska društva ZET d.o.o. u sastav Holdinga) transferi ZET-u za investicijska ulaganja u tramvajske pruge vršili su se iz proračuna Grada.

Od 2007. godine Grad ne financira investicijsko održavanje pruga, a nužni poravci se vrše na teret Holdinga. Predviđena ulaganja u 2011. godini za održavanje pruga s obzirom na postojeće stanje iznose 26,8 milijuna kuna.