Počelo postavljanje sjenica u gradskim vrtovima, prvi na redu Stenjevec

Od travnja 2013. do danas, uređeno je i opremljeno 22 hektara obradivog zemljišta u 12 gradskih vrtova, odnosno preko 2.200 vrtnih parcela

Gradski vrt na Stenjevcu dobio je sjenicu, a vlasnicima parcela uručene su presadnice povrća. Nastavak je to oplemenjivanja projekta “Gradski vrtovi” koji su izazvali veliko zanimanje Zagrepčana što najbolje pokazuju liste čekanja.

“Ovim projektom stojimo uz bok svjetskim metropolama na području društvene odgovornosti i dobrobiti zajednice. Interes građana za dobivanje vrtnih parcela i dalje izrazito velik, te nam je želja urediti još novih površina za Gradske vrtove”, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić te dodao da  vrtovi, osim što omogućuju dostupnost zdrave hrane i olakšicu za kućni proračun građana, pružaju i mogućnost tradicionalnog uzgoja hrane, povezivanja s prirodom te da pridonose općem poboljšanju kvalitete života građana u socijalnom, ekonomskom i zdravstvenom smislu.

Gradski vrt Stenjevec uređen je u proljeće 2014.. U upotrebi je svih 480 parcela koje se prostiru na 5 hektara zemljišta. Najavljeno je da će, u sklopu dodatnog uređenja i opremanja, i svi preostali gradski vrtovi u vremenu od mjesec dana dobiti svoje vrtne sjenice.

Od donošenja Zaključka o provedbi projekta Gradski vrtovi u travnju 2013. do danas, uređeno je i opremljeno 22 hektara obradivog zemljišta u 12 gradskih vrtova, odnosno preko 2.200 vrtnih parcela.