Grad osigurao novac za sljemensku infrastrukturu

Autor: Margarita Weisz 7/14/2014 16:30

Kao i svake godine u srpnju, delegacija Svjetske skijaške federacije redovnom je tehničkom inspekcijom pregledala stanje Crvenog spusta, staze slalomskih utrka Svjetskog kupa Vip Snow Queen Trophy. Posebno su upozorili na potrebu poboljšanja čitave infrastrukture.

– Mi već godinama zahtijevamo da se poboljša sustav za umjetno zasnježivanje. To je pitanje infrastrukture – rekao je sad već bivši direktor utrka Svjetskog skijaškog kupa Gunter Hujara.

– Moramo investirati u sustav za umjetno zasnježivanje jer se vremenske prilike neće bitno mijenjati. Narednih godina suočiti ćemo se s ovim problemom, ali vas uvjeravam da možemo sačuvati ovu utrku te je održati na najvišem nivou – istaknuo je direktor utrka Svjetskog skijaškog kupa Markus Waldner.

Ljudi zaduženi za pripremu sljemenske utrke prisutne su uvjerili kako za sada sve ide prema zacrtanom planu i da ove godine neće doći do odgađanja utrke.

– Potrebno je držati ljude spremne i željne rada na okupu, biti s njima smo u neprestanom kontaktu a to je ono što mi radimo. Obećajem da ćemo dati sve od sebe i sljedeće godine napraviti trku koja će nas vratiti na onu staru poziciju – rekao je Reno Fleiss iz Hrvatskog skijaškog saveza.

Grad Zagreb još jednom je pružio svu podršku ovom sportskom projektu, a gradonačelnik je najavio i još dva projekta koja bi trebala biti gotova iduće godine.

– Od deset utrka jednu nismo uspjeli organizirati, to nije tako loša statistika. Napravili smo puno, ostaje nam riješiti pitanje vodena infrastruktura i sagraditi novu žičaru. Iduće godine će krenuti realizacija oba projekta jer je Grad Zagreb osigurao novac – ponosno je izjavio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Ženska dnevna utrka održat će se 4. siječnja, kao i popodnevna humanitarna utrka legendi, dok će 6. siječnja snage na snijegu odmjeriti muške snage. Najglasniju podršku u Svjetskom kupu skijaši imaju upravo u Zagrebu, pa je tako većini noćna utrka na Sljemenu jedna od najdražih, a to je ujedno i najbolja promidžbe grada Zagreba i Hrvatske.