Gobac: Danas svaka šuša siše gradski proračun

Zoran Gobac

Autor:: Tin Jandrašek 2/26/2010 11:03

Uoči sljedećeg važnog dvoboja koji rukometaši Zagreba igraju u nedjelju protiv Ciudada, glavni menadžer Zoran Gobac tu je utakmicu stavio u drugi plan, naglasivši kako njegov klub trenutno ima puno većih problema od razbijanja glave kako će odigrati u Ligi prvaka.

Gobac: Ukoliko ne produžimo sponzorske ugovore, odlazimo iz kluba

– Najbitnije u ovom trenutku je da produžimo sponzorske ugovore i da nas Grad ponovo počne financirati kao i prije. U proteklih nekoliko godina smanjili su nam davanja za 7 milijuna kuna, a istovremeno svaka šuša može doći na gradski proračun – započeo je Gobac u tmurnom tonu, te nastavio

– Tako danas svaki klub koji se registrira može tražiti pomoć. Grad Zagreb mora odrediti 5-6 klubova koje će financirati, inače će sve potonuti. Treba očuvati ono što imamo, a ne stvarati nove brendove – izjavio je Zoran Gobac, koji je dodao kako su u raspodjeli gradskih sredstava RK Zagreb i Cibona najviše zakinuti.

– Ukoliko ne produžimo ova dva sponzorska ugovora, mi ćemo se isti dan maknuti iz kluba. RK Zagreb je oslonac najkvalitetnijeg sporta u Hrvatskoj i trebamo zadržati taj tretman. Tako da u ovom trenutku me najmanje zabrinjava hoćemo li izgubiti od Ciudada i Hamburga – nastavio je Gobac, koji je mišljenja kako RK Zagreb u sljedećih par godina mora povećati proračun za najmanje dva milijuna eura kako bi se uopće mogao uspoređivati sa ta dva kluba.

Temeljna bitka: Sponzori i Rukometni dom

Uz probleme s financiranjem, ponovo je na dnevni red došao i nikada sagrađeni Rukometni dom. Tu se u priču uključio i predsjednik RK Zagreba Bartol Kaleb.

– Naša temeljna bitka su sponzori i gradnja obećanog Rukometnog doma – složio se Kaleb sa glavnim menadžerom Gobcem, koji je dodao kako oni dvoranu ne mogu izgraditi sami.

– Mi smo već odustali od projekta na Sveticama. Naš jedini cilj je da se napravi manja dvorana pored Arene – rekao je Gobac.

Prema najavama čelnika RK Zagreba, u nedjelju će se protiv Ciudada okupiti preko 15 tisuća gledatelja, što će biti rekord na Zagrebovim utakmicama.