Fulirajte se i putujte oko svijeta – vodimo vas u Havanu, pa Tokio

Tomićeva ulica

Autor: S.S., FOTO: Jabuka TV 11/28/2015 14:52

Fuliranje, jedno od najzanimljivijih blagdanskih događanja ove zime, slavi svoj četvrti rođendan. Tema ovogodišnjeg Fuliranja jest put oko svijeta kroz neke od najatraktivnijih i najzanimljivijih svjetskih metropola poput New Yorka, Havane, Rio de Janeira, Tokija i drugih. U njima će kroz gastronomsku, ali i kulturnu ponudu svi posjetitelji moći upoznati određene znamenitosti pojedinoga grada.

Cijela priča zakotrljat će se 28. 11., kada će Fuliranje zaplesati u ritmu Havane, s prepoznatljivim aromama kubanskih cigara i neodoljivim okusa ruma. Nakon Havane i plesnih ritmova, Fuliranje će se 2. 12. otisnuti u „hladnu‟ Moskvu, zaplesati kazačok, prepuštajući se znamenitostima čarobne ruske prijestolnice. Firenca će 7. 12. zamijeniti Moskvu, odvesti sve posjetitelje u nešto toplije krajeve, otkriti čari talijanske kuhinje i neizbježne talijanske mode. Slijedi neizostavna i svima vrlo draga Barcelona, od 10. do 13. 12., a nakon nje, grad svjetla i ljubavi, odnedavno napaćeni Pariz, od 14. do 16. 12., koji će na Fuliranju zasjati u najljepšem svjetlu i s najljepšim božićnim pričama.

Putovanje se nastavlja 19. 12. kroz skijaške priče Schladminga, a onda se Fuliranje vraća korijenima i od 22. do 25. 12. disat će, plesati i veseliti se u duhu Zagreba. Na Štefanje, 26. 12., Fuliranje putuje u Tokio, 28. 12. već će biti u Berlinu, a Novu godinu dočekat će u nezaboravnom New Yorku. Putovi poslije vode u Meksiko pa Istanbul, a sve završava u kraljevskom Londonu, završnoj stanici putovanja duga 43 dana, u kojem je svoje ljepote predstavilo 14 svjetskih prijestolnica, činećiFuliranje nezaobilaznim mjestom ovogodišnjega zagrebačkog adventa.

Najveća novost Fuliranja ove je zime nova, još jedna atraktivna lokacija. S obzirom na velik interes posjetitelja prijašnjih godina, organizatori su odlučili Fuliranje proširiti i obogatiti novom gastro-zabavnom zonom, koja je svoj dom našla u Kurelčevoj ulici koja spaja Europski trg i Jurišićevu ulicu, dok će Tomićeva ulica postati shopping meka sa svjetskim izlagačima koji djeluju u Zagrebu.

Mirisi, vidici, okusi i zvuci pokušat će donijeti dašak svijeta u malu i šarmantnu Kurelčevu ulicu. Koncerti, performansi, gastro- i eno- promocije gradova, samo su neka od događanja koja očekuju posjetitelje. Događanje ove godine donosi još niz atraktivnih novosti u svojoj ponudi, koje će organizatori otkriti uskoro.

Fuliranje kod Uspinjače pokrenuto je 2012. godine kako bi se na kreativan način aktivirala pomalo zaboravljena gradska lokacija i Zagrebu ponudio kvalitetan i drugačiji ulični sadržaj. Dosad je Fuliranje okupilo više od 700.000 posjetitelja, a ove zime očekuje se dolazak i milijuntog posjetitelja.

Fuliranje je mirnoj, Tomićevoj ulici, u kojoj su se zaustavljali tek rijetki prolaznici, uglavnom turisti u obilasku Uspinjače, udahnulo nov život, a za vrijeme adventa ona je postala nezaobilazno mjesto za druženja, izlaske i dobar provod, te je sada vrijeme da se isto ponovi i u Kurelčevoj.