FOTO: Završnica prvenstva Hrvatske u badmintonu

Matea Čiča

Autor:: Tin Jandrašek 3/7/2010 9:17

-.-Tomislav Miletic/ PIXSELL-.-Croatian intercontitnental 2010. Čak tri finala za hrvatske igrače najvažnija je vijest trećeg dana 12. međunarodnog prvenstva Hrvatske.

Branitelji naslova u miksu iz 2009. Zvonimir Đurkinjak i Staša Poznanović najprije su u četvrtfinalu s uvjerljivih 2:0 u gemovima prošli Čehe Bitmana i Basovu, potom u polufinalu i Irce Magee-Magee, a danas će protiv drugih nositelja Zirnwalda i Prutsch (Austrija) pokušati po drugi puta osvojiti domaći naslov. Na zadovoljstvo organizatora Đurkinjak i Poznanović svoju su dionicu odradili pred očima visokih gostiju turnira: predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, potpredsjednika Europske badmintonske federacije Hansa Lenkerta te veleposlanika NR Kine u Zagrebu Wua Lianqia.

Đurkinjakovo drugo finale izboreno je u muškim parovima u suradnji s partnerom i imenjakom Zvonimirom Höelblingom. Njih su dvojica kroz turnir prošli vrlo uvjerljivo svladavši u četvrtfinalu britansku kombinaciju Stawski-Van Rietvelde, a potom i braću Kopriva iz Češke. U finalu ih čekaju jednako uvjerljivi Morgan i -.-Tomislav Miletic/ PIXSELL-.-Matea Čiča i Staša PoznanovićPhillips iz Walesa.

U zadnjem meču dana i Staša Poznanović je osigurala svoje drugo finale, u ženskom paru s Mateom Čičom. Naše su djevojke najprije u jednosatnom maratonu sa 2:1 svladale japanski dvojac Ito-Oka, a potom su u polufinalu, opet u tri gema, bile bolje od drugih nositeljica Ruskinja Hlebko-Polikarpova. Danas će u borbu za naslov protiv prvih nositeljica, njemačko-kanadske kombinacije Grether-Reid.

Organizatori pozivaju gledatelje da u što većem broju dođu u malu dvoranu Doma sportova bodriti naše predstavnike. Program počinje u 10 sati finalom muških parova, nakon čega slijedi finale ženskih parova, zatim finale muškaraca pojedinačno, potom žena i na kraju mješovito finale. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA MEĐUNARODNOG PRVENSTVA HRVATSKE U BADMINTONU