FOTO: Krzno, koža i leopard uzorak hit na pistama

Manuel Maligec

Autor: Sarah Srdar 4/4/2013 10:24

U srijedu, 3. travnja, u Laubi – Kući za umjetnost i ljude je započeo ovosezonski Schwarzkopf Cro A Porter na kojem su svoje revije predstavili Etna Maar, Jelena Aleksić, Tatjana Pantoš, Manuel Maligec, Marija Pinjuh, Madame Demode i Spirit by T.B.

Događanje je otvorila Etna Maar koja se i ovog puta odlučila za asimetriju, a kolekciju je obilježilo svega nekoliko boja, crna i bijela te crvena. Kolekcija većinom donosi haljine, ali i jakne i pletiva.

-.-Tomislav Kristo / CROPIX-.-Madame DemodeNeobičnu kolekciju kojom prevladava bijela boja predstavila je Madame Demode. Na modnu pistu u Laubi Madame je donijela otkačene komade poput haljina i suknji od savijenih trakica ispod kojih se nalaze LED lampice. Publiku su posebno oduševili ruksaci koje su mankenke nosile na leđima.

Marija Pinjuh donosi suknje, kapute i hlače većinom od kože uz poneki krzneni detalj. Njenom kolekcijom prevladavaju crna, bijela, smeđa i ljubičasta boja.

Pravo oduševljenje uz taktove ‘Afrike’ izazvale su kreacije Tatjane Pantoš. Njenom kolekcijom prevladavaju zemljani tonovi. Materijali su lagani i jednostavni, a sve je obilježio leopard uzorak, doziran po volji svakog modnog sladokusca. Manekenke su posebno zaintrigirale muški dio publike zbog vrućih kratkih hlačica koje su više otkrivale, nego skrivale.

Zbog krzna mnogi su uzdisali za komadima Manuela Maligeca. Kaputi i haljine zanimljivih krojeva, a i scenski dojam ostavili su većinu publike bez daha.

Muške kolekcije predstavili su Jelena Aleksić i Spirit by T.B. Tomislav Bahorić. Dok se Jelena poigrala svijetlim nijansama i neobičnim krojevima, Tomislav je igrao na sigurno, pa se odlučio za crnu i bijelu boju. Obje kolekcije donose pravo osvježenje u svijet muške mode.

>>> FOTOGRAFIJE S PRVE VEČERI CAP-a POGLEDAJTE OVDJE <<<

Modne revije u četvrtak, 4. travnja, predstavit će, također u Laubi, XD Xenia Design, Tamara Bombardelli, Ivan Mann, Matevž Faganel, Vain, Damir Begović i Domagoj Štimac te Dioralop.