FLORAART: Poskok i riđovka na Bundeku

Koliko psi mogu usrećiti ljude, vidjet će se na reviji udomljenih pasa u subotu, 2. lipnja u 11 sati, a prijave za sudjelovanje u reviji počinju u 10 sati

Press materijal

Posjetitelji Floraarta s velikim zanimanjem obilaze izložbene prostore Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba. Ona na toj međunarodnoj vrtnoj izložbi sudjeluje prvi put.

Zoološki vrt na Bundeku do nedjelje predstavlja nekoliko vrsta vodozemaca i gmazova. Građanima su najzanimljivije hrvatske zmije, a posebno otrovnice – poskok i riđovka.
U kakvom biljnom okruženju zmije žive, čime se hrane, što je posebno u njihovu izgledu i ponašanju, te druge zanimljive informacije, posjetitelji mogu saznati u razgovoru s edukatorima Zoološkog vrta.

Press materijal
Press materijal

Povezanost životinjskog i biljnog svijeta posjetitelji mogu doživjeti i kroz kućice za ptice, hotele za kukce te hranilice za leptire. Te instalacije građani mogu postaviti u vlastitim vrtovima te time pomoći očuvanju biološke raznolikosti u urbanim sredinama.
Posjetitelji se i sami mogu okušati u izradi različitih tipova hranilica. Jedan je to od zabavnih zadataka u kreativnoj radionici.

Kroz edukativni postav o pčelama, edukatori ukazuju na važnost očuvanja biološke raznolikosti. Naime, smanjivanje broja pčela i drugih oprašivača izravno utječe na biljni svijet.

Press materijal
Press materijal

Posjetiteljima Floraarta svoj rad predstavlja i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Na njegovu štandu građani mogu upoznati i neke od pasa koji traže novi dom.
Posjetitelji rad Skloništa mogu poduprijeti i kupnjom različitih proizvoda za pse i posebnih suvenira. Među njima su i anđeli Mirne Berend. Dio sredstava od prodaje tih privjesaka namijenjen je psima iz Dumovca.

Koliko ti psi mogu usrećiti ljude, vidjet će se na reviji udomljenih pasa u subotu, 2. lipnja u 11 sati. Prijave za sudjelovanje u reviji počinju u 10 sati.

Press materijal