Europski advent stiže u Cesarčevu ulicu

Autor: S.S. 11/27/2014 13:54

Počele su pripreme za Advent na Europskom trgu, blagdansko događanje u samom centru Zagreba, na potezu novouređene pješačke zone u Cesarčevoj ulici. Program počinje 29. studenoga, a čine ga različiti sadržaji koji predstavljaju aktualnu hrvatsku glazbenu i umjetničku scenu te atraktivne ponude u izlagačkim kućicama na kojima će svoje proizvode nuditi hrvatski manufakturisti. Usto, najavljena je i raznolika gastronomska ponuda s tradicionalnim hrvatskim delicijama i biranim vinima hrvatskih vinara.

Advent na Europskom trgu će se otvoriti 29. studenoga u 20 sati s koncertom YNESS, iza čijeg umjetničkog imena stoji Ines Huskić, mlade soul, funk i R’n’B glazbenica koja svojim talentom, nakon Hrvatske, uspijeva i na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Isti dan će se otvoriti i brojne izlagačke kućice, od kojih će turiste svakako najviše zanimati one koje će prodavati autentične blagdanske rukotvorine i suvenire iz Hrvatske, ali i zemalja Europske unije, poput izlagača iz Italije i Slovenije. Projekt je podržalo i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Gastronomska ponuda okupila je atraktivne zagrebačke ugostitelje koji će tijekom 32 dana dugog programa nuditi adventske delicije po pristupačnim cijenama, dok će se posjetitelji večernjih programa moći ugrijati finim kuhanim vinima izrađenima po posebnom receptu. U suradnji s Reneom Bakalovićem najavljen je i program ‘Okusi Hrvatske u Europi’, koji će predstaviti hrvatske gastronomske ikone u svima dostupnom uličnom izdanju uz street food fireworks i uličnu hranu u blještavom izdanju.

Posjetitelji Adventa na Europskom trgu tijekom prosinca moći će nazdraviti Radgonskom Peninom, službenim pjenušcem događanja.

Od bogatog programa koji očekuje Zagrepčane, turiste i posjetitelje ističe se i Maraton kratkometražnog filma, koji će se održati 21. prosinca u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.  Od glazbenog programa, najavljeni su brojni koncerti i glazbena događanja, neki od glazbenika koji će zabavljati posjetitelje kroz 32 dana dug program su Ivana Rushaidat i Ante Gelo, Tena & Gordan Giriček Band, Sara Renar i drugi. Nedjeljom ujutro održavat će se izložbe mladih umjetnika – Gabrijele Rukelj, Pekmezmed-a, NInja Tiger-a, Kristijana Smoka,…

Izlagačke kućice s raznovrsnom ponudom nazvane su ‘Pojedi me’ i ‘Kupi me’, ovisno o ponudi, a bit će otvorene svakoga dana od 29. studenoga do 31. prosinca, radnim danom od 12.00 do 23.00 sata, a vikendom od 10.00 do 23.00 sata.

Sve novosti mogu se pratiti putem Facebook stranice događanja – www.facebook.com/europskitrg.