Društveno odgovorni projekt “Iskustvo zlata vrijedi”

Pravo na rad je jedno od temeljnih ljudskih prava.

Two Happy Businesspeople In Office Shaking Hands

Kroz društveno odgovorni projekt “Iskustvo zlata vrijedi” proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i drugih okolnosti teže dolaze.

Nakon impresivnih 10 godina projekt je glasniji nego ikada te se u njega tijekom godina uključilo više od 150 studenata i 40 kompanija i institucija visokosenzibiliziranih za temu zapošljavanja ranjivih skupina, odnosno invalida te mladih slabijeg imovinskog statusa.

Pravo na rad je jedno od temeljnih ljudskih prava. Stoga je primarni cilj ovog projekta je povezivanje djelatnosti institucija te javnog i privatnog sektora sa studentima, kako bismo zajedničkim snagama razbili stereotipe i predrasude koje su u našem društvu, nažalost i dalje zastupljene.

Važnost ovakvih projekata je izniman jer se osobama u nejednakim startnim pozicijama želi omogućiti lakše uključivanje i ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.

Dosta toga leži i u rukama institucija, hrvatskoj vladi i udrugama, ističe organizator i dodaje da i studenti moraju osvijestiti da oni imaju pravo na rad. Poslodavci također moraju shvatiti važnost integracije i pružanje prilike studentima s invaliditetom, kao i studentima slabijeg imovinskog stanja te da mogu dobiti sredstva da prilagode prostor osobama s invaliditetom i da je potrebno raditi na toj inkluziji što više.