Dom sportova se ušminkava za utakmice Medveščaka

Autor: Gorana Banjeglav 8/9/2013 15:44

Ulazak hokejskog kluba Medveščak u drugu najjaču ligu svijeta, KHL, zahtijevao je neke zahvate na Domu sportova, u kojemu će se igrati utakmice. Što je napravljeno u gotovo mjesec dana radova u Ledenoj dvorani, provjerio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Prva tekma odigrat će se ovdje 6. rujna, a da bi se mogla odigrati trebali smo napraviti neke preduvjete i preuzeti neke obveze – rekao je Bandić.

Je li napravljeno sve potrebno Bandić će provjeriti i tijekom prve utakmice, kada će zdušno bodriti zagrebačke hokejaše. Dotad je pred radnicima puno posla.

– Najbitniji potez koji smo napravili je ova banda koja je okolo pojačana, zamijenjena je rasvjeta da se utakmice mogu prenositi u HD rezoluciji. Ono što je bitno su popratni sadržaji – svlačionice i prostori za trenere i suce koji se moraju urediti. Vrijednost radova je tri milijuna kuna u građevinskim zahvatima te dva milijuna kuna u opremi – rekao je Mato Mohor, voditelj odjela za izgradnju.

Oni koji se sjećaju prvih dana Doma sportova 1987. godine, ističu kako ni tada nije bio ljepši no što će biti 6. rujna.

– Čitav objek je dobio ‘šminku’ i doradu. Pa vidite i sami da je to zapravo nova dvorana. Ja mogu reći, jer sam bio tu za Univerzijadu, da ovako ni tada dvorana nije izgledala – istaknuo je Dragutin Kosić, voditelj Doma sportova.

No to nije zadnje što će se raditi u Domu sportova. Već sljedeće godine slijedi skidanje dotrajalog stropa i zamjena novim.

– Sigurno će se skidati sljedeće godine taj plafon i ide puno bolji, jer se treba poboljšati akustika, a i zbog samog odlaska topline i hladnoće, tako da ćemo tu napraviti određene uštede. Vjerojatno će se kroz šest ili sedam godina povratiti investicija jer je iznad krova trećina volumena čitave dvorane i treba to sve hladiti i grijati – dodao je Kosić.

Kada je 2009. godine hokejaški klub Medveščak nakon dvije godine pregovora s austrijskom hokejaškom ligom uspio u naumu da zaigra tu ligu to je bilo ravno čudu. Četiri godine igranja u EBEL-u bio je pun pogodak za Medvjede, ali i za Zagreb. Upravo to je nagnalo čelnike Medveščaka da pokušaju klub ubaciti u KHL, drugu najjaču hokejašku ligu svijeta. U tome su uspjeli, a prošlog tjedna predstavili su i momčad koja će zaigrati u KHL-u.