Do prve autobusne stanice pješači se sat vremena

Katica Vuković

Autor: Ana Kranjčić 11/8/2012 12:46

Stanari starog dijela Dumovca kao da su odsječeni od svijeta. Osim problema s otvorenom kanalizacijom u čijim se neugodnim mirisima stanari guše već godinama, njegovim dijelom ne prolazi javni gradski prijevoz, osim školskog autobusa koji je namjenjen đacima.

– Razlog nedostatka autobusne linije u ovom dijelu je loš kut tamošnjeg mosta, odnosno preslabi most. Međutim, ovdje svaki dan prolaze šleperi i školski autobus tako da je to zaista loše opravdanje – kazao je Ivan Horvatinović, stanar Franjčevićeve ulice.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-Stanica za školski autobus u Frančevićevoj uliciStanica na kojoj djeca čekaju svoj školski autobus je sve ono što stanica ne bi trebala biti. Nećemo ni spominjati nedostatak nadstrešnicu, koja je u današnje vrijeme luksuz, ali čekanje autobusa uz privatnu ogradu na kojoj ima mjesta svega nekoliko centimetara za stajanje je zaista nedopustivo.

– Djeca čekaju autobus doslovno na raskrižju gdje nema stanice, nadstrešnice, pješačkog prijelaza, prometnih znakova, ležećih policajaca, baš ničega – požalio se Horvatinović.

Tamošnjim stanarima, pogotovo onima starije životne dobi, pravo je umijeće doći do prve autobusne stanice na kojoj mogu čekati autobus koji prometuje prema Sesvetama, odnosno prema Zagrebu.

– Kada bi kroz stari dio Dumovca prolazio autobus, do Sesveta bi nam trebalo manje od pola sata putovanja. Sada nam treba skoro dva sata. Dok dođemo do prve autobusne stanice u Sesvetskom Kraljevcu, od koje prometuje autobus prema Sesvetama i Borongaju, treba nam sat vremena pješačenja, pogotovo nama starijim građanima – požalila se Katica Vuković, stanarka Franjčevićeve ulice.

Njihove želje posve su realne i uz samo malo volje mogu biti ostvarene. Samo je pitanje trenutka kada će gradske vlasti poslušati vapaje običnih građana.

– Osuđeni smo na pješačenje ili, ako imamo sreće, netko od vozača će nam stati i povesti nas. Da barem uvedu minibus koji bi prometovao triput dnevno, ništa drugo ne tražimo – zaključila je razočarano naša sugovornica.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.