Dječak brutalno pretučen zbog mobitela od 500 kuna

Autor:: Stjepan Marković 2/28/2010 18:25

-.-Danijela Herceg/ Pixsell-.-Policija u Sesvetama uhitila je trojicu mlađih maloljetnika koji su u četvrtak navečer napali, pretukli i opljačkali 14-godišnjaka.

Nesretni dječak završio je s teškom ozljedama na KB Dubrava, gdje su ustanovili da ima višestruki prijelom nosa i potres mozga, zbog čega je zadržan na liječenju.

Nasilnici stari 15 i 16 godina između 18.40 i 19.15 su prišli nesretnom 14-godišnjaku na autobusnoj stanici u Šimunčevečkoj ulici u Sesvetama te tražili da preda sav novac i mobitel.

Budući da im ih nije dao, počeli su ga šakama udarati po glavi i tijelu dok nije pao na pod. Na podu su ga nastavili cipelariti te mu na kraju iz džepova uzeli mobitel vrijedna 500 kuna.

Agonija dječaka žrtve  trajala je tri sata

Nakon što su ga opljačkali, tortura nije prestala već su naprotiv, divljaci postali još gori. Podigli su ga s poda i glavu mu počeli nabijati u betonski stup. Nakon nekog vremena protiv njegove volje uveli su ga u autobus za Sesvete.

Za vrijeme vožnje prvooptuženi 15-godišnjak nazvao je vršnjaka mobitelom i rekao da dovode ‘žrtvu’. S nesretnikom su izašli na stanici te ga doveli do Ninske ulice u Sesvetama, gdje su nastavili iživljavati se nad njim. Ponovno su ga ‘šaketali’ dok nije pao na pod, a nakon toga su ga počeli cipelariti.

Trotura je trajala do 22.15 kada su ga samo ostavili da leži na cesti. Ozlijeđenog dječaka pronašli su djelatnici Hitne pomoći te ga prevezli u KB Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policija je pronašla napadače te ih je u nedjelju ujutro u pratnji roditelja ispitala i odvela pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.