Dinamo u Kostrenu s pomlađenim sastavom

Autor: Boris Matijašević 11/24/2009 17:40

Nakon pobjede nad Karlovcem u 15. kolu Prve HNL, Dinamo sutra gostje u Kostreni, gdje ga u utakmici četvrtzavršnice nogometnog Kupa dočekuje momčad Pomorca.

– Pomorac je među vodećima u drugoj HNL i ozbiljan je kandidat za povratak u elitni razred domaćeg nogometa. U momčadi imaju nekoliko igrača s prvoligaškim iskustvom, stoga ne mislim kako ćemo sutra imati lak zadatak – izjavio je trener Krunoslav Jurčić, koji će u Pomorcu suprotstaviti kombiniranu momčad kako bi se neki prvotimci malo odmorili i oporavili.

– Odmorit ćemo Tomečaka, koji još uvijek nije potpuno zaliječio ozlijedu trbušnog zida. Osim njega ne ide ni Mandžukić koji je uoči Karlovca ozlijedio rame. Mi ga nismo htjeli ni staviti u sastav za tu utakmicu, no on je inzistirao. Sad ćemo mu dati priliku da se odmori. Kovač bi od ovog četvrtka trebao krenuti s treninzima, Lončarić je, pak, uspješno operiran, a Bišćan i Carlos treniraju po posebnom programu – kazao je Jurčić.

Mario Ćužić-.--.-Milan BadeljSvi ostali igrači konkuriraju za sutrašnju utakmicu. Doduše, Morales i Badelj, prilično su ,izraubani’ pa će njihova minutaža biti dozirana.

Jurčić očekuje da Dinamo već sutra napravi dobar rezultat i riješi pitanje prolaska u slijedeći krug, a po svemu sudeći, sutra bi priliku mogli dobiti mladi igrači.

– I dalje ću ih nastaviti stavljati u prvi plan. Jedan od razloga je i taj što su se na dosadašnjim utakmicama mnogi igrači istrošili, pa je vrijeme da osvježimo kadar – objasnio je Jurčić, osvrnuvši se na dosadašnji tijek sezone

– Možemo reći da smo već u listopadu ostvarili sve svoje ciljeve. Ostvarili smo zavidan broj bodova na ljestvici HNL-a, odlično napredujemo u Kupu, a i ušli smo u Europsku ligu. Zato trebamo sada dati šansu mladima koji imaju veliku želju za igrom i pobjedom – smatra Jurčić.

Utakmica četvrtzavršnice Hrvatskog nogometnog Kupa između Pomorca i Dinama počinje u 13,30 sati. Usprkos ranom terminu, za očekivati je da će stadion Pomorca u Žuknici biti ispunjen do posljednjeg mjsta.