Dinamo će umiroviti dresove Matije Capara i Oskara Kadrnke

Pojačanja Futsal Dinama su Jakov Grcić i dva nova sponzora

MNK Futsal Dinamo u petak 5. listopada protiv MNK Brod 035 u 19 sati (HNTV) u dvojci Doma sportova otvara novu sezonu 1. Hrvatske malonogometne lige. Predsjednik i kapetan Matija Đulvat, trener Mićo Martić te stožerni igrač i zamjenik kapetana Hrvoje Penava u utorak su najavili novu sezonu koja će početi sjećanjem na suigrače.

– Ne možemo pobjeći od tragedije koja nam se dogodila ovo ljeto i s tim moramo nastaviti živjeti. Kako bi sjećanje na njih živjelo zauvijek, odlučili smo Matiji Caparu i Oskaru Kadrnki umiroviti dresove. Zato smo u Jadranskom osiguranju našli partnera koji će osiguravati sve naše igrače. S nama je i ProSport, brend Jamnice koji će nam dati krila da ostvarimo svoje sportske ambicije. Veliko igračko pojačanje je Jakov Grcić, hrvatski reprezentativac koji će, osim igračkih zadataka, biti i trener u Školi futsala koju sada vodi Antonio Franja – rekao je Matija Đulvat.

– Okosnicu ekipe čine dečki iz naše Škole futsala koja svakim danom sve više raste. Seniorima smo dodali Frana Vukelića, Matea Mužara i Dominika Cvišića. Capara je nemoguće zamijeniti, najprije s ljudskog, a onda i igračkog stajališta, ali veseli napredak “klinaca” kojima je upravo on bio mentor i uzor – kazao je trener Mićo Martić.

Prva tri boda i pobjedu najavio je jedan od iskusnijih u ekipi Hrvoje Penava.

– Odradili smo kondicijski izvrsne pripreme, nismo imali ozljeda i jedva čekamo petak. Opet ćemo igrati moderan, brzi futsal, futsal budućnosti, imamo igrače koji izrazito pašu tom stilu i pozivam navijače da nas bodre i ove sezone kao naš 6. igrač – dodao je Penava.