Delač idućeg tjedna na golu druge momčadi Chelsea

Autor: Boris Matijašević 12/2/2009 14:56

Nakon dva gostovanja sa kojih su se vratili s jednom pobjedom (Lokomotiva 1:0) i jednim porazom (Varteks 1:2), nogometaši zaprešićkog Intera vraćaju se na svoj stadion. U posljednjoj utakmici ove godine u goste im stiže Zagreb. Iako je utakmica važna za obje momčadi, bez potcijenjivanja motivacije zaprešićana od nje puno više očekuju ‘zagrebaši’. Eventualnom pobjedom napravili bi još jedan korak dalje od zone ispadanja.

Imat će igrači Zagreba posebnu prepreku. U momčad Intera se nakon oporavka od mononukleoze vratio Matej Delač, mladi vratar i prva zvijezda ‘diva iz predgrađa’.

– Cijenim momčad Zagreba i njihovog trenera, ali pošto igramo na domaćem terenu, naravno da očekujem pobjedu svoje momčadi. Iako, nedostaje nam puno igrača – Barišić, Krznar, Grgurević, Stipković samo su neki od njih, tako da ni bod ne bi bila katastrofa – tvrdi mladi vratar koji je potpisao predugovor sa londonskim Chelseajem. Delač će uskoro put Engleske.

 – U London putujem u utorak 8. prosinca i tamo ću se zadržati do 24. prosinca. Trenirat ću s prvom momčadi Chelsea a odigrat ću i jednu prijateljsku utakmicu za pričuve londonskog kluba protiv isto takve ekipe Celtica – rekao je mladi vratar.

Delač će tako već od sljedećeg tjedna dijeliti svlačionicu sa Lampardom, Drogbom i nizom svjetskih igrača. Veliko je to priznanje i njemu, zaprešićkom klubu, a također i hrvatskom nogometu.