DC UPOZORAVA: Moguća najezda štakora i miševa

Zoran Žic

Autor: 10/4/2010 14:41

Grad Zagreb od početka rujna je prestao financirati programe deratizacije zbog čega je moguće da dođe do najezde miševa i štakora, upozorio je javnost na konferenciji za medije zagrebačke organizacije Demokratskog centra Slobodan Lang.

-.-Antonio Bronić/PIXSELL-.-Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i braniteljePrema njegovom mišljenju sanitarni inspektori bi jednom mjesečno trebali podnositi izvještaje iz kojih bi se mogla vidjeti situacija u gradu.

– Ovakvim potezima krade se budućnost građanima – kazao je Slobodan Lang te dodao kako je taj primjer i aktualni oko prodaje sir i vrhnja slika lošeg upravljanja gradom u kojem političke elite ne brinu previše o građanima.

Lang: Bandić reagira tek kad se građani pobune

Lang se na kraju vratio na aktualni prosvjed ‘kumica’ kazavši provođenje ove odluke pokazuje kmetski mentalitet ministra zdravstva Darka Milinovića jer se popušta svim zahtjevima EU bez pokušaja zaštićivanja tradicionalnih zanimanja.

– Sada će se pokušati odgovornost svaliti na nekog nižeg referenta dok će se pravi krivci pokušati izvući nekažnjeno – kazao je Lang.

-.-Tomislav Mucnjak-.-Slobodan Lang iz DC s 'kumicama' na prosvjedu – Bandić je reagirao i došao na Dolac jer su se te žene pobunile, pa je moguće da će se, ako se građani pobune,vratiti program deratizacije – kazao je Lang.

Netko iz Holdinga bi morao odgovarati za propuste

Na njega se nadovezao Zoran Žic, tajnik za odnose za javnost, koji je kazao kako bi netko morao odgovarati jer Holding nije na vrijeme nabavio hladnjake potrebne za prodaju mliječnih proizvoda na tržnicama.

– Sanitarna inspekcija je prije godinu dana donijela odluku o zabrani prodaje mliječnih proizvoda na otvorenom. Kumice su tek u petak doznale da će im od ponedjeljka biti zabranjena prodaja što je nedopustivo. Mi u DC-u smo upozoravali da će doći do kolapsa zbog sukoba gradonačelnika i Gradske skupštine – kazao je Žic.