Dan grada Zagreba uz besplatne vožnje ZET-ovim turističkim linijama

Za sve sugrađane, posebice one najmlađe, od 10 do 19 sati vozit će turistički vlakić, a polazit će svakih 40 minuta sa središnjeg gradskog trga

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Prigodnom programu obilježavanja Dana Grada Zagreba, u srijedu, 31. svibnja, i ove se godine tradicionalno pridružuje Zagrebački električni tramvaj besplatnim vožnjama na turističkim linijama.

– Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na besplatnim vožnjama turističkim tramvajem iz 1924. godine, koje će svojim prekrasnim izvedbama uljepšati uvijek rado slušani Puhački orkestar ZET-a. Turistički tramvaj će užim gradskim središtem voziti od 10 do 12 sati, a polazit će sa Trga bana Josipa Jelačića svakih 30 minuta – kažu iz ZET-a.

Za sve sugrađane, posebice one najmlađe, od 10 do 19 sati vozit će turistički vlakić, a polazit će svakih 40 minuta sa središnjeg gradskog trga.

Također, uz promotivne ulaznice koje će se od utorka, 30. svibnja, moći preuzeti u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Josipa Jelačića, građani će znamenitosti Zagreba moći upoznati i jedinstvenom vožnjom panoramskim autobusima koji polaze iz Bakaćeve ulice. Crvena linija polazi u 10, 12, 14 i 16 sati te obuhvaća vožnju užim gradskim središtem, dok zelena linija s polascima u 12 i 15 sati prolazi i širim područjem grada,obuhvaćajući sportsko-rekreacijske sadržaje poput Jaruna, Bundeka i Maksimira.

Broj ulaznica je ograničen, a promotivne vožnje panoramskim autobusima ujedno su i najava početka nove sezone kružnih vožnji na koje će turistički autobusi redovito krenuti od četvrtka,  1. lipnja.