Dan grada Velike Gorice

Na dan sv. Lucije obilježava se i dan Velike Gorice- grada koji uporno raste. Povodom ovog velikog dana Velike Gorice održana je svečana sjednica u Pučkom otvorenom učilištu.

Samozatajan grad u sjeni Zagreba od svog osamostaljenja postao je jedno od najpoželjnijih mjesta za život ali doprinos grada i područja na kojem se nalazi možemo naći i daleko u povijesti.

“Svi znaju da su hrabri hrvatski ratnici ponijeli potgutnicu u Francusku, međutim, malo tko je poznavao da je ta potgutnica upravo došla iz Turopolja – srca Velike Gorice” izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Gradonačelnik je, kako to i priliči, ponosno nosio upravo turopoljsku podgutnicu na svečanom obilježavanju grada. Osim zahvala svima koji su doprinijeli napretku predstavio je i neke buduće planove te naglasio kako Velika Gorica osluškuje potrebe svojih stanovnika.

Jedan od uzvanika bio je i dožupan Damir Tomljenović koji je pohvalio rad trenutnog gradonačelnika Velike Gorice jer, kako kaže, olakšava posao županiji odličnim radom gradske uprave.

Zadovoljstvo je gledati grad u kojem si rođen kako raste iz dana u dan te kako neke nove obitelji i nova djeca pronalaze bogatstvo koje smo čuvali sve ove godine.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.