Damir Mikuljan razriješen, Mato Čičak novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Razriješeni predsjednik Damir Mikuljan nije nazočio sjednici, a razloge njegova razrješenja u stranci nisu željeli komentirati

Foto: Jabuka TV

S 32 glasa za, jednim protiv i deset suzdržanih, Damir Mikuljan razriješen je dužnosti predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije. Novi čelnik županijskog parlamenta tako je postao Mato Čičak, inače načelnik Općine Rugvica.

“Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene, ali i mome prethodniku, Damiru Mikuljanu, za sve ono što je učinio za Zagrebačku županiju. Uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti završiti sve one projekte koje smo si zadali do 2021. godine”, rekao je Mato Čičak, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Razriješeni predsjednik Damir Mikuljan nije nazočio sjednici, a razloge njegova razrješenja u stranci nisu željeli komentirati.

“Mogu reći samo da je sve dogovoreno s vrhom stranke. Županijski odbor HDZ-a s 36 glasova je izglasao ovu rotaciju. Mijenjaju se i u nogometu treneri, pa tako i vodstva poput ovog u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije. Ništa tu nije čudno. Zahvaljujem se stranci i obećajem da ćemo raditi ono što je najbolje za Zagrebačku županiju”, poručio je Čičak.

I dok Čičak nije htio komentirati previranja u stranci, zastupnik Zoran Ostović osvrnuo na ona u Županijskoj skupštini.

“Broj prelazaka vijećnika u Županijskoj skupštini s jedne na drugu stranu veći je nego li u Saboru. To što smo izabrali trećeg predsjednika u dvije i pol godine mandata, to nikad prije nije zabilježeno. Žao mi je što u svemu tome sada sudjeluje i stranka Stjepana Kožića koji je bio naš prijeizborni koalicijski partner, a na mjesto župana izabran je i glasovima SDP-a”, izjavio je član Županijske skupštine Zagrebačke županije.