Cibosi počeli s treninzima

FOTO: Marin Sušić

U Draženovom domu prva je ekipa u ponedjeljak u uobičajenom jutarnjem terminu u 10.00 sati odradila svoj prvi zajednički trening nakon što su dva igrača i jedan član stručnog stožera bili pozitivni na virus COVID-19, stoji u priopćenju KK Cibona.

Dobra je vijest da nitko od zaraženih nije imao nikakve simptome te bi samim time povratak treninzima trebao biti lakši. Što se još zdravstvenog kartona tiče Josip Bilinovac je zadobio rupturu lista netom prije izolacije pa će sigurno još ovaj tjedan biti van rostera.

“Josip Bilinovac ima još tjedan dana rehabilitacije tako da mu sigurno visi utakmica s Mornarom. Sa Škrljevom smo igrali sa 7 igrača tako da računam da smo zadnju ozbiljnu utakmicu odigrali 18. prosinca s Igokeom. Što se tiče igranja utakmica smo van ritma, a kako će igrači reagirati kad krene prva utakmica je teško procijeniti. Bilo je ekipa koje su na svježinu odlično odradile povratak iz samoizolacije”, svoje je prve dojmove nakon treninga rekao trener Ivan Velić te otkrio u kakvom su stanju igrači.

“Dobri su, bitno je da nisu bili bolesni i mislim da će ovaj put biti bolji nego što su bili nakon one prve karantene. Najveći je problem što smo ispali iz ritma, ali kažem, može se pokazati i kao dobra stvar jer su neke ekipe u ABA ligi kad su izašle iz izolacije izgledale jako dobro”, kazao je Velić i dodao da ih u siječnju čeka još šest utakmica.

“Moramo istovremeno dizati formu i dobro trenirati da nadoknadimo ovih deset dana pauze. Vidjet ćemo, nadam se samo da neće biti novih pozitivnih slučajeva jer ako ovako nastavimo bit ćemo u velikom problemu.”

A problema će biti i s hvatanjem forme.

“Takva je sezona. Jedno je sigurno, a to je da ne možemo planirati ništa. Bili smo fokusirani na to da budemo u top formi krajem prvog mjeseca i početkom drugog kad se kreću osvajati trofeji. Nadam se da ćemo se zakrpati, da nećemo imati novih pozitivnih slučajeva i to je sve”, zaključio je Velić.